Dramatisk nederlag til Bank

AMERICA'S CUP: Newzealænderne græder med Victory Challenge - de populære skandinaver, som kæmper mod tiden. Torsdag sejlede holdet ind i det tredje nederlag på stribe til italienske Prada, men det skete i en dramatisk og intens fight, som beviste, at skandinaverne har både mod, vilje og imponerende evner på vandet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jesper Bank lavede en perfekt start med fart i båden, og hele vejen mod første mærke formåede han at holde de lidt hurtigere italienere bag sig med fordelen af at være på højre side af banen. Når bådene mødtes måtte italienerne gang på gang vende væk, mens Orm kunne fortsætte på styrbord halse.

Ved mærket rundede skandinaverne ni sekunder foran Luna Rossa, som lagde sig direkte i kølvandet på Orm. Men halvvejs mod bundmærket sneg italienerne sig op på siden af Orm og pressede skandinaverne, der som luv båd skulle gå af vejen. Og så gik det galt.

På Orm knækkede spilerbommen, besætningen måtte kappe faldet og lade spileren forsvinde i Hauraki Golfens bølger. Samtidig ramte sejlet Pradas agterstag, og Orm fik derfor en straf. Alligevel gav Bank og co. gav ikke op. Selv uden spilerbom hentede de adskillige bådslængder på læns og efter en 270 graders strafvending sejlede Orm blødende i mål bare 51 sekunder efter Prada.

Dermed skal Prada bare vinde en sejlads til, mens Bank og co. skal vinde fire sejladser i træk for at kvalificere sig til semifinalerne. I dagens anden sejlads vandt OneWorld over Team Dennis Conner, som dermed er i samme situation som Victory Challenge bagude med 0-3. Vinderne fortsætter til semifinalerne, mens taberne kan pakke baserne sammen og forlade Auckland.

Ernstveds Bureau