Drama om Formel-1-titel

På trods af uregelmæssigheder med konkurrenternes brændstof bliver der ikke pillet ved finnen Kimi Räikkönens VM-titel i Formel 1.

Først seks en halv time efter afslutningen på det brasilianske Formel 1-Grand Prix på Interlagos-banen i São Paulo kunne de for alvor ånde lettet op i Ferrari-lejren. Selv om finske Kimi Räikkönen tidligere på aftenen var kåret som ny verdensmester efter et fantastisk spændende sæsonafslutning, kunne pokalen nemlig være endt i briten Lewis Hamiltons hænder alligevel.

Det ville være sket, hvis løbet officials havde besluttet sig for at skride ind over for kørerne fra Williams og BMW-Sauber, der angiveligt under løbet skulle have benyttet sig af brændstof, hvis temperatur lå uden for den tilladte interval. Men da beviserne tilsyneladende ikke var klare nok, besluttede løbsledelsen sig for ikke at gøre noget ved sagen og fastholde det oprindelige resultat.

Hvis BMW-kørerne Robert Kubica og Nick Heidfeld og Williams' Nico Rosberg var blevet udelukket, var McLaren Mercedes' Lewis Hamilton endt som nummer fire i stedet for nummer syv, og det ville have betydet, at han i stedet var ny Formel 1-mester.

/ritzau/