Drama da Elfenbenskysten skuffede

soccer-nations
Elfenbenskysten og Guinea spillede 1-1 i tirsdagens dramatiske. Senere lavede Mali og Cameroun en gentagelse Fold sammen
Læs mere

Der er stjernevrimmel hos ivorianerne, men det kniber stadig med at forløse det fulde potentiale efter 1-1 mod Guinea i African Nations Cup.

På papiret har Elfenbenskysten et hold, de fleste andre nationer ville skæve misundeligt til. Selv uden Didier Drogba.

Når man har navne som Yaya Touré, Wilfried Bony, Gervinho og Serey Die glimter det allerede af guld. Men det kniber stadig for ivorianerne at omsætte holdets potentiale til noget, der også dufter af noget stort som turneringshold.

Åbningsopgøret i African Nations Cup blev en kamp alene for at få noget med hjem for Touré og kompagni. Guinea spillede modigt og udfordrende. Også i en grad, så det provokerede Elfenbenskysten til at begå unoder.

Det kom Roma-angriberen Gervinho til at bøde for efter en lille times spil, da han fik marchordre efter et mindre håndgemæng. Allerede da havde Guinea bragt sig i front på et smukt mål af Mohammed Yattara fra franske Angers efter 36. minutter.

Det tvang træner Hervé Renard til at fifle med det taktiske koncept, og faktisk gjorde de ni markspillere hos ivorianerne så meget fyldest, at Guineau blev tvunget til at slå bak.

Seydou Doumbia sørgede for det udlignende mål i det 72. minut, og selv om Guineau kom tæt på en scoring kort efter, løb resten af den ellers underholdende kamp lidt ud i sandet.

Med 1-1 kunne Mali eller Cameroun bringe sig i en favorabel position, men slutfacit i den forestilling blev identisk med den tidlige kamp i Gruppe D. Mali bragte sig i front efter 10 minutters spil, men kort før tid sørgede Oyongo fra New York Red Bulls for det udlignende mål.