Dræbt fodboldfan blev overfaldet uprovokeret

En 43-årig Djurgården-tilhænger og far til fire døde søndag af sine kvæstelser. Han blev kort før den svenske sæsonåbning overfaldet og udsat for brutal vold. Så brutal at han afgik ved døden, og kampen mellem Djurgården og Helsingborg måtte aflyses. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søndag eftermiddag blev svensk fodbold ramt af en tragedie, da en Djurgården-fan blev overfaldet og slået ihjel forud for premierekampen i Skåne mod Helsingborg. En øjenvidne fortæller nu i detaljer, hvordan den intetanende familefar blev offer for et morderisk overfald.

- Der kom tre mennesker farende. En af dem rammer offeret i baghovedet med en flaske. Han kollapser, og de begynder at slå og sparke ham. En af dem løfter ham op i hans tørklæde, og rammer ham i hovedet, mens de to andre sparker ham i siden, maven og ryggen.

Sådan lyder den forfærdelige beretning fra en 23-årig kvinde, som til aftonbladet.se fortæller om den tragedie, som hun oplevede, da en 43-årig Djurgården-tilhænger og far til fire søndag døde af sine kvæstelser.

Han blev kort før den svenske sæsonåbning overfaldet og udsat for brutal vold. Så brutal, at han senere afgik ved døden, og kampen mellem Djurgården og Helsingborg måtte aflyses, da de tilrejsende fans hørte om det dødelige overfald og efterfølgende invaderede banen.

- Det var helt uprovokeret, som jeg forstod det. De tre gerningsmænd virkede meget vrede og aggressive, fortsætter kvinden til avisen.

Også politiet har svært ved at finde et motiv for overfaldet:

- De deltog ikke i nogen større march på vej til stadion. Vi mener at vide hvilken slags våben, de brugte. Vi ved også, at overfaldet skete uventet og ud af det blå, siger Ewa-Gun Westford, talskvinde for politiet.

Samtidigt efterlyser hun flere vidner, der kan hjælpe politiet med at finde frem til de tre gerningsmænd.

- Vi har opfattelsen af, at alle gerne vil have denne tragiske hændelse udredet - uanset tilhørsforhold. Ikke mindst for fodboldens skyld.

Djurgårdens sportschef Bosse Andersson mødtes senere søndag på hospitalet med broren til den afdøde 43-årige fodboldtilhænger.

- Det var en fin og værdig afsked. Vi gik sammen på hospitalet, og han fik taget afsked med sin bror. Det var hårdt, fortæller Bosse Andersson.

Han beskriver den 43-årige som en hel almindelig fodboldtilhænger:

- Han var ikke nogen hooligan. Det var en ganske almindelig tilhænger, en far til fire børn, der kunne lide at gå til fodbold, fastslår Djurgårdens sportsdirektør.

Sæsonpræmieren i Helsingborg måtte aflyses, mens urolighederne fortsatte uden for stadionet.Mindst fire personer blev såret i slagsmålene.