DR-sportschef overrasket over fremgang

Der er godt nyt til de mindre sportsgrene. DRs lørdagsprogram har nemlig haft langt flere seere end forventet.

Da Danmarks Radio i november begyndte at vise programmer omhandlende de såkaldt mindre sportsgrene, havde DRs sportschef Olav Skaaning Andersen ikke de helt store forventninger til seertallene.

Men programmet, der indtil nu er blevet sendt seks gange lørdag aften klokken 19.00 på DR1, har fået flere og flere seere, og tallene er nu særdeles gode set med Olav Skaaning Andersens øjne.

»Vi er faktisk meget overraskede over, hvor mange der har set de ting, vi har vist,« siger Olav Skaaning Andersen, der kalder tidspunktet for »det sværeste«, fordi det ligger direkte overfor TV2 Nyhederne.

Det første program med fokus på taekwondo blev vist den 11. november, og her var der 211.000 seere i snit, mens det seneste med fridykning som emne, der blev sendt den 16. december, havde 424.000 seere.

Programmet holder i øjeblikket vinterpause, »men det vender tilbage til marts, og det kommer 20 gange i 2007,« siger Olav Skaaning Andersen.

I det medieforlig, der trådte i kraft i går, står der, at Danmarks Radio som en del af sin Public Service-forpligtelse fremover skal vise mere fra mindre sportsgrene end hidtil, men Olav Skaaning Andersen afviser, at det er årsagen til, at programmet er blevet oprettet:

»Men nu har vi i hvert fald et godt udgangspunkt for at leve op til kravet.«

Olav Skaaning Andersen påpeger, at programmet ikke nødvendigvis altid skal vises lørdag aften. Men under alle omstændigheder kan de mindre sportsgrene, der ofte føler sig meget overset i de danske medier, glæde sig over, at DR indtil videre ikke har planer om at sende programmet på et andet og mere anonymt tidspunkt.

Men ifølge Olav Skaaning Andersen var det nok sket, hvis seertallene havde været noget lavere.