DR og TV 2 viser Laudrup-film

Striden om de to tv-film om Laudrup-brødrene og deres familie er slut. DR og TV 2 er blevet enige om at sende et program hver. Hensynet til seerne vandt.

Danskerne kan ånde lettet op. Laudrup-filmene bliver alligevel sendt på TV. Kort efter nytår sender DR og TV 2 et afsnit hver Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

TV 2 og DR standser den retssag, som skulle afgøre hvem der har rettighederne til de to populære programmer og Laudrup-familien.
Kanalerne har valgt at dele rettighederne op i mellem sig og sende et afsnit hver. DR viser første afsnit den 2. januar, mens TV 2 sender andet og sidste afsnit dagen efter.

Lettet Meyerheim
Begge landsdækkende kanaler krammede sig til hver sin aftale med Skandinavisk Film Kompagni, men udsigten til en langvarig retssag fik parterne til at mødes.
"Det er en fantastisk løsning. Vi, der har arbejdet med filmen, er usigeligt lettede. Både DR og TV 2 har vist storsind ved at sætte hensynet til seerne højest," siger Michael Meyerheim, medtilrettelægger af programmerne

Unikke udsendelser
Ramaskriget var ellers stort, da danskerne før jul ikke fik lov at se de to populære programmer om familien Laudrup. Og der er god grund til at glæde sig i følge de to mediedirektører.
"Udsendelserne om Laudrup-familien er helt unikke, fordi det er lykkedes at komme meget tæt på familien og derigennem fortælles nye, personlige historier fra et fodboldliv i og uden for rampelyset," siger DRs mediedirektør Lars Grarup

Laudrup binder danskere sammen
TV 2s programdirektør, Palle Strøm, glæder sig over aftalen, som sikrer, at danskerne kan se portrættet af fodboldfamilien lige efter nytår.
"Historien om familien Laudrup er på mange måder en af de historier, der binder os danskere sammen. Jeg er glad for, at vi med dette kompromis får programmerne afsted til seerne efter nogle usædvanlige omstændigheder," siger Palle Strøm.

Præstationsangst
Hos Skandinavisk Film Kompagni, der har produceret de to film, er direktør Erik Stephensen også glad for, at stridsøksen er begravet.
"Vi er utroligt glade for, at begge tv-stationer har vist lyst og vilje til at skrinlægge konflikten. Sagen har jo ikke gjort forventningerne mindre, så nu glæder vi os, om end med en vis præstationsangst, til at vise begge film," siger han.