DR: Michael Rasmussen har fået flere advarsler

Ifølge DR har Michael Rasmussen fået flere advarsler for ikke at fortælle dopingmyndighederne, hvor han befinder sig, når han træner.

DR Sporten erfarer, at den førende danske rytter i Tour de France, Michael Rasmussen, i løbet af 2006 og 2007 har modtaget flere advarsler for ikke at oplyse dopingmyndighederne om, hvor han befinder sig, når han træner. Tre advarsler kan udløse en karantænedom.

Michael Rasmussen erkendte efter onsdagens 10. etape af Tour de France, at han har fået en enkelt advarsel.

- Jeg har modtaget en advarsel for en administrativ fejl. Det er simpelthen et brev, som er blevet forsinket i posten, og det har jeg så indkasseret en advarsel for, sagde indehaveren af den gule førertrøje.

Ifølge DR Sportens oplysninger er der imidlertid tale om flere advarsler for enten ikke at oplyse sit opholdssted eller at være uden for telefonisk eller fysisk rækkevidde, når myndighederne har ønsket at udføre såkaldte out of competition-test.

Formand Jens Evald og sekretariatschef for Anti Doping Danmark Finn Mikkelsen ønsker ikke at kommentere DR Sportens oplysninger. Det har ikke været muligt at få en reaktion fra Danmarks Cykle Union.

/ritzau/