DR glæder sig til at vise fodbold

Danmarks Radio har aldrig tidligere sendt livetransmissioner fra SAS Ligaen i fodbold. På trods af dårlig økonomi bliver det lavet om fra 2009.

Danmarks Radio har ikke haft nogen penge at bidrage med til den store tv-aftale om dansk fodbold fra 2009 til 2012. Alligevel skal den danske public servicekanal fra 2009 for første gang til at transmittere kampe fra SAS Ligaen. Det skyldtes, at DR har indgået en aftale med norske Telenor, hvor DR bidrager med seere og sendetid, mens Telenor har lagt pengene.

- Det er første gang, at danskerne vil kunne se direkte superligakampe på DR1. Det er en aftale, vi er meget stolte af. De seneste år har Superligaen for alvor været noget, danskerne har talt om og været optaget af, og vi glæder os til at komme rundt i landet og sende fra stadionerne, siger DR's mediedirektør Lars Grarup.

DR og Telenor har i et fælles konsortium sikret sig rettighederne til at sende to livekampe for hver SAS Liga-runde. Mens nogle af kampene også vil blive vist på søsterkanalen dk4, så kan DR også vise tv-klip fra hver SAS Liga-runde ligesom kanalen også har sikret sig radiorettighederne.

/ritzau/