Dortmund-træner: Det har ikke været godt nok

Thomas Tuchel erkendte efter nederlaget til Monaco, at Dortmund ikke har leveret varen i CL-kvartfinalerne.

Borussia Dortmund-træner Thomas Tuchel erkendte, at AS Monaco var bedst over to kampe i kvartfinalen i Champions League. Reuters/Eric Gaillard Fold sammen
Læs mere

Borussia Dortmund måtte onsdag aften sande, at kvartfinalen blev endestation i sæsonens udgave af Champions League.

Efter nederlag i begge kvartfinaleopgør til Monaco, så var der ikke så meget at diskutere for tyskernes træner Thomas Tuchel.

AS Monaco gik samlet videre med en 6-3-sejr.

- I dag var vi ikke gode nok. Alt i alt var vores præstation ikke god nok, siger Thomas Tuchel ifølge uefa.com.

- Vi begyndte fint med et par farlige aktioner, hvor vi fandt noget plads, og så indkasserede vi et uheldigt mål. Det ødelagde vores tro (på at gå videre, red.) en smule.

- Derefter lavede vi for mange fejl i vores pasninger. I anden halvleg forsøgte vi igen, men vi var aldrig i stand til at følge op på vores scoring, siger Dortmund-træneren.

Dortmund-keeper Roman Bürki måtte indkassere seks scoringer mod Monaco, og han erkendte sin rolle i Monacos første scoring onsdag efter tre minutter, da Kylian Mbappe scorede på en ripost.

- Vores fejl hjalp dem til to tidlige scoringer, som gjorde det endnu mere vanskeligt.

- Vi forsøgte alt efter pausen, og jeg synes, vi leverede en god præstation, men det var slut efter deres tredje mål.

- Det første mål var min fejl. Jeg skulle have brugt hånden til at få bolden længere væk, siger Roman Bürki ifølge uefa.com.

Kvartfinalekampene har været lidt af en oplevelse for Borussia Dortmund.

Det første opgør blev udsat et døgn efter bombeeksplosionerne mod Dortmunds spillerbus, som blev angrebet, da det tyske hold var på vej fra spillerhotellet til hjemmebanen Signal Iduna Park.

Opgøret i Monaco var også forsinket, men blot fem minutter. Ifølge Det Internationale Fodboldforbund (Uefa) var årsagen, at Dortmunds spillerbus ankom forsinket til stadion grundet trafik.

Ifølge Dortmunds Twitter blev bussen tilbageholdt af politiet i 20 minutter, uden at klubben fik en årsag.

- Bussens afgang var sat til klokken 19.15, så alle var i bussen på tidspunktet, og politiet var her for at eskortere os til stadion.

- Men efter 16-17 minutter skete der ingenting, og vi spurgte, hvorfor vi ikke kørte. Vi fik at vide, at det var af sikkerhedsmæssige grunde.

- Otte dage efter det, der skete (i Dortmund, red.), så var det det værste, der kunne ske for os, siger Thomas Tuchel ifølge Reuters.