Dortmund sendte de tyske mestre ud i pokaldrama

Læs mere
Fold sammen

Bayern München og Dortmund nægtede at give efter i semifinalen i den tyske pokaltuneringen. Derfor måtte de to hold helt ud i straffesparkskonkurrence for at finde en afgørelse.

Bayern og Dortmund har efterhånden opbygget en heftig rivalisering. Trods Dortmunds formblunder i dette års Bundesliga har de to hold kæmpet om tyske mesterskaber, pokaltitler og Champions League-finaler de seneste år.

Læg dertil Bayerns forkærlighed for at nappe nogle af Dortmunds bedste spillere som Mario Götze og Robert Lewandowski. Ja, så får du et anspændt forhold.

Og det var da også den tidligere Dortmund-spiller Robert Lewandowski, der fortsatte storformen mod sin gamle klub. Polakken var på pletten og bragte Bayern foran 1-0 efter en halv time med sit 23. sæsonmål.

Dortmund fik dog kæmpet sig tilbage i kampen, og et kvarter før tid kom udligningen fra Pierre-Emerick Aubameyang.

Chancerne var der til flere mål, der kom endda en udvisning til Dortmunds Kevin Kampl, der fik sit andet gule kort i den forlængede spilletid. Men i stedet skulle det afgøres på straffespark, da ingen af holdene kunne få sejrsmålet i kassen.

Bayern sikrede sig i weekenden det tyske mesterskab uden at spille. Men doublen kan de godt glemme, for Bayern brændte alle sine straffespark.

De to rutinerede Bayern-kræfter Phillip Lahm og Xabi Alonso gled og sparkede fælt over. Det samme gjorde Mario Götze, og selvom målmand Manuel Neuer reddede Matt Hummels' straffe, brændte han selv efterfølgende. Og så gik Dortmund i finalen med en 3-1-sejr.

Her kan de stå over for enten Nicklas Bendtners Wolfsburg eller Arminia Bielefeld, der spiller i den anden semifinale onsdag.