Dopingskandalen i atletik fortsætter: 28 atleter testet positive

Atletik-sporten er i øjeblikket hårdt ramt af dopingproblemer. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dopingskandalen ruller videre i atletikverdenen. Det internationale atletikforbund IAAF har nu fundet doping i 28 atletikudøveres gentestede prøver, fortæller forbundet i en pressemeddelelse.

Skandalen tager sit udspring i et tysk dokumentarprogram 'Doping - tophemmeligt: Atletikkens skyggefulde verden' på tv-stationen ARD, der sammen med den engelske avis The Sunday Times fik adgang til 12.000 boldprøver fra 5.000 udøvere.

Her blev det afsløret, at boldprøverne viste omfattende snyd ved store mesterskaber fra perioden 2001 til 2012. Det internationale atletikforbund blev ved den lejlighed kritiseret for at have tjent millioner af kroner på sporten uden at bruge særlig mange penge på dopingbekæmpelse.

Så sent som i sidste uge afviste IAAFs vicepræsident Sebastian Coe på det kraftigste, at der var doping i sporten.

»Kampen starter nu. De (anklagerne, red.) er en krigserklæring mod min sport. Intet i vores store historie, når det gælder dopingtest, retfærdiggør et angreb som dette. Tanken om, at min idræt skulle have dækket over noget eller været inkompetent, kan ikke være længere fra sandheden, sagde Sebastian Coe han for en uge siden til engelske BBC.

Men nu har forbundet altså fundet frem til 28 atleter ved atletik-VM i 2005 og 2007 har brugt doping, efter man har gentestet ældre prøver. Der bliver ikke sat navn på, hvilke atleter der er tale om grundet juridiske omstændigheder, men IAAF skriver i pressemeddelelsen, at meget få af atleterne stadig er aktive, og nogle af dem har allerede fået deres straf.

»Vi suspenderer dem og kan bekræfte, at ingen af de pågældende atleter vil deltage i Beijing (VM i slutningen af august, red.),« lyder det fra IAAF.

Det er ikke første gang, at det internationale atletikforbund gentester ældre prøver. I 2013 fandt man via metoden frem til ni dopingmisbrugende atleter.