Dopingsag sender Scherwin ud af VM

Spydkasteren Christina Scherwin har mistet lysten til atletik, efter at hun uforskyldt var ved at få en dopingsag på halsen. Derfor dropper hun VM i Japan.

Forløbet om en truende dopingsag har drænet spydkasteren Christina Scherwin så meget for kræfter, at hun ikke stiller til start ved VM næste måned i Osaka, Japan. Danskeren blev torsdag renset for anklager fra Det Internationale Atletik Forbund (IAAF)

I juni ansøgte Christina Scherwin både IAAF og Anti Doping Danmark (ADD) om og fik tilladelse til at få behandlet en skulderskade med stoffet triamcinolon, et stof som ifølge Dansk Atletik Forbund ikke er præstationsfremmende.

Men mens ADD's tilladelse var gyldig i otte uger, viste det sig efterfølgende, at det internationale forbunds tilladelse kun havde en gyldighed på én dag. Derfor stod Christina Scherwin pludselig med en positiv dopingtest fra den 23. juni efter Europa Cup-landskampen i Odense.

Dansk Atletik Forbund forsøgte herefter at få IAAF til at droppe sagen, og torsdag fik direktør Jakob Larsen så skriftligt svar fra IAAF om, at sagen mod den danske spydkaster er indstillet. /ritzau/