Dopingnettet strammes op til OL i 2008

Den Internationale Olympiske Komité skærper adgangsreglerne til OL i Beijing, så selv mindre dopingdomme betyder udelukkelse.

Der kommer færre atleter med dopingdomme til OL i Beijing i 2008. Det var fredag budskabet fra præsidenten i Den Internationale Olympiske Komité (IOC), Jacques Rogge.

- Hvis du snyder, er der ingen Olympiske Lege... det er budskabet, sagde Rogge om en ny dopingpolitik op til OL i Beijing.

Den ændrer reglerne, så dopingsyndere med dopingkarantæner på over seks måneder automatisk vil være udelukket fra det efterfølgende OL. Tidligere kunne en atlet frit deltage, hvis bare karantænen var udløbet op til OL.

Det eneste, der kan redde en dopingdømt atlet fremover vil være, hvis atleten hjælper med at afsløre, hvem der har leveret de ulovlige dopingmidler. Dermed ønsker IOC at appellere til en samlet front mod doping, hvor myndigheder, sportsklubber og den enkelte atlet arbejder sammen i kampen mod doping. IOC's udmelding kommer i kølvandet på Det Internationale Atletik Forbunds ønske om at udvide straframmen for dopingdomme, så man fremover skulle kunne idømme udøvere fire års karantæne for doping.

/ritzau/