Dopingdømt sensations-tjekke venter Wozniacki i Wimbledon

Caroline Wozniacki of Denmark hits a return to Ana Konjuh of Croatia during their women's singles tennis match at the Wimbledon Tennis Championships, in London June 27, 2014. REUTERS/Suzanne Plunkett (BRITAIN - Tags: SPORT TENNIS) Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vejen mod en Wimbledon-kvartfinale har i den grad åbnet sig for Caroline Wozniacki.

Højst overraskende bliver det nemlig ikke Li Na, men Barbora Zahlavova Strycova, som hun i fjerde runde på mandag skal duellere mod på det traditionsrige tennisanlæg i London.

Således vandt den 28-årige tjekke, der blot ligger nummer 43 på verdensranglisten og som i fjor var ude af tennissporten på grund af indtagelse af det forbudte dopingmiddel sibutramine, 7-6, 7-6 over den finaleseedede kineser, og leverede dermed turneringens hidtil største overraskelse.

Men selvom Caroline Wozniacki nu får en på papiret lettere modstander end ventet, garanterer hun ikke sejr.

- Det bliver en hård kamp. Barbora har lige været i finalen i Birmingham og demonstrerede god form, sagde Caroline Wozniacki på sit pressemøde efter sin suveræne sejr på 6-3, 6-0 i tredje runde over det kroatiske stortalent Ana Konjuh, og tilføjede:

- Jeg er glad for, at jeg er videre i Wimbledon. Min modstander i tredje runde (Ana Konjuh, red.) er et stort talent, som jeg er overbevist om, at man kommer til at høre meget til fremover. Specielt i begyndelsen af kampen gav hun mig hård modstand. Men de gange hvor jeg var i vanskeligheder, fyrede jeg et servees af. Jeg føler mig i rigtig god form i øjeblikket.

I slutningen af kampen ankom kronprins Frederik til bane 3, hvor Caroline Wozniacki spillede, og bagefter fik de en snak under fire øjne.

- Jeg er glad for, at han dukkede op. Det er en ære at spille for ham, sagde Caroline Wozniacki, der ikke tør spå om, hvor langt hun kan nå i dette års Wimbledon-turnering.

- Men jo længere jeg kommer, desto mere glad bliver jeg. Det er et stykke tid siden (Australian Open i fjor, red.), at jeg sidst kom så langt i en Grand Slam-turnering. At det nu sker igen, er ikke særligt specielt for mig, sagde Caroline Wozniacki, der ikke ønskede at svare på, hvorfor hun efter en lang periode med svigtende resultater og tydelige kærestesorger ovenpå bruddet med Rory McIlroy  igen spille tennis på højt niveau.

- Mit privatliv har intet med mit tennis at gøre, svarede hun kortfattet.