Dopinganklaget Riis-stjerne vender tilbage for Tinkoff-Saxo

Foto: PASCAL GUYOT.
Læs mere
Fold sammen

Roman Kreuziger venter fortsat på afhøringerne i sin dopingsag, der stammer tilbage fra tjekkens tid på Astana, men det forhindrer ikke den stærke rytter i at forberede sig til Tour of Oman i februar, som tilsyneladende bliver en opgave for Riis' pedaltramper.

En høring i CAS, den internationale sportsdomstol, hænger fortsat over cykelhjelmen på Roman Kreuziger. Tjekken står anklaget for at have haft uregelmæssigheder i sit blodpas i årene 2011 og 2012, da han kørte på Jakob Fuglsangs hold Astana, men endnu har den internationale sportsdomstol ikke fastsat en dato for høringen.

Tinkoff-Saxo venter tilsyneladende ikke på CAS-afhøringerne - i hvert fald cykler Roman Kreuziger for at blive klar til Tour of Oman 17.-22. februar, fortæller Stefano Feltrin, direktør for cykelholdet.

»Han er berettiget til at køre, og han forlanger det, for han ønsker at vende tilbage. Han vil lægge pres på UCI (Den Internationale Cykelunion, red.). For vores skyld kan han køre, og rent kontraktmæssigt skal vi lade ham køre. Men vi vil have ham til at køre godt,« siger Stefano Feltrin til Cyclingnews.

Den igangværende dopingsag mod Roman Kreuziger holdt tjekken ude af sidste års Tour de France og Vuelta a España.

Kreuziger blev efterfølgende frikendt af den tjekkiske olympiske komité i september, efter UCI, den internationale cykelunion, havde givet ham en midlertidig karantæne, og derfor kørte Kreuziger med i Il Lombardia og Milan-Torino.

Så længe dopingsagen truer Kreuziger, kan Tinkoff-Saxo ikke nørkle en langsigtet plan sammen for den stærke tjekke.

»For at være ærlig har vi kigget på flere muligheder, men det afhænger alt sammen af, hvad der sker med sagen. Hvis det er muligt, starter han i Oman, men det er kun en foreløbig beslutning,« siger Stefano Feltrin til Cyclingnews.

Den 28-årige tjekke har tidligere vundet en etape i Giro d'Italia. Kreuziger vandt senest Amstel Gold Race i 2013.