Donerer guldshorts til en kvart million kroner til Taliban-ofre

De vide bukser til højre har en værdi af mere end en kvart million, og de bliver nu doneret til en terror-ramt skole i Pakistan. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den britiske bokser Amir Khan har doneret et par yderst dyre bokseshorts til en skole i Pakistan, der blev ramt af skyderier i tirsdags.

I det nordvestlige Pakistan blev Peshawar Army School angrebet af Taliban i tirsdags, hvor 141 børn og ansatte blev dræbt i en af landets værste massakrer.

Det har fået den britiske bokser Amir Khan, der har pakistanske rødder, til at donere det par shorts, som han boksede i sidste weekend, da han vandt kampen mod Devon Alexander i Las Vegas’ MGM Grand Casino, til skolen.

Men shortsene er ikke helt almindelige.

Der er nemlig brugt guldtråd af 24 karat til dem. Og det giver dem en værdi af 283.000 kroner.

»Det var meget sørgeligt at se uskyldige børn blive dræbt. Jeg vil donere shortsene til Peshawar, så de kan genopbygge skolen og styrke sikkerheden i området,« siger den 28-årige bokser ifølge The Independent.

Amir Khan, der er WBC Silver-titelindehaver i weltervægt, har selv en lille datter, og han glæder sig over den sikkerhed, der eksisterer på engelske skoler.

»Vi er meget heldige i England. Vi har stor sikkerhed, og jeg er i stand til at sende min lille datter i skole og ved, at hun er sikker der. Det kan du ikke gøre i Pakistan,« siger bokseren til BBC Radio 5 live.

»Der sender de børnene uden for huset, og så ved de ikke om de kommer tilbage. Det er sørgeligt at vide det.«