Don Ø: Vi har ingen til salg

FC Københavns hold bliver ikke ændret på en eneste plads i det transfervindue, som lukker ved midnat. Det lover FCK-formand ­Flemming Østergaard.

Hverken Marcus Allbäck eller ­Brede Hangeland - her til gårsdagens træning - bliver solgt inden transfervinduet lukker, siger Flemming Østergaard. Foto: <br>Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere

Rygtestrømmen har løbet som en steppebrand i Parken og hen over FCK-anlægget ved KB Hallen på Frederiksberg så sent som i går.

For kan det tænkes, at profiler a la Michael Gravgaard, Atiba Hutchinson og Brede Hangeland er på vej væk på større udlandseventyr, nu når Benfica tyvagtigt foldede løvernes Champions League-drømme sammen? Og hvorfor forlod træner Ståle Solbakken og Hange­land gårsdagens restitutionstræning nøjagtig samtidig, mens res­ten af spillerne stilfærdigt løb rundt og løste musklerne lidt op?

De to herrer svarede ikke selv på spørgsmål desangående, om end Solbakken kaldte det for utopi at tro, at FC København agerer på salgsmarkedet på den sidste dag i transfervinduet, der smækker i ved midnat.

»Jeg har en relativ smal trup. Allerhelst skulle jeg have en spiller til. Selvfølgelig er vi også en klub, der sælger spillere bare ikke, hvis vi ikke har en erstatning klar,« sagde Solbakken.

Bestyrelsesformand Flemming Østergaard rejste i går til Sydfrankrig, hvor han i dag skal overvære lodtrækningen til UEFA Cuppens første runde. Han forsikrer, at FC København forholder sig helt i ro i dag.

»Det er useriøst at sælge spillere på dagen, hvor transfervinduet lukker­, når vi ikke har tid til at finde ­erstatninger for dem. Men kommer der én og byder 200 millioner kroner for Hangeland, så er jeg da sikker på, at vi sætter os ned og kigger på det. Men umiddelbart er hverken han eller andre af vores spillere til salg,« fortæller Flemming Østergaard, der er træt af rygterne om snarlige køb og salg:

»Skriv ned med store bogstaver: VI HAR IKKE FÅET NOGEN ØKONOMISKE TILBUD PÅ HANGELAND, HUTCHIN­SON ELLER GRAVGAARD. Ikke et eneste. Det er historier, som kører i svensk og norsk presse. Det eneste, jeg har hørt, er rygter og agenter i medierne, men ingen har ringet til mig eller på anden måde kontaktet mig,«­supplerer han.

Eksempelvis Brede Hangeland, der var banens bedste onsdag aften i Benfica-opgøret, har en løvekontrakt, som løber til sommeren 2009:

»Og vi har ingen planer om at sælge ham. Han har heller ikke ytret ønske til mig, om at han vil sælges. Det er lige så sikkert, som vi taler sammen her.«

Så hverken Hangeland, Hutchinson eller Gravgaard har talt om at komme væk, og ingen har budt på dem?

»Nu spørger du for tiende gang, og jeg kan næsten ikke blive ved med at gentage mig selv. Men ok: Der har ikke været nogen henvendelser, og ingen af dem har ønsket at komme væk.«

Hvad angår træner Solbakkens indledende pip om yderligere forstærkning, er Flemming Østergaard også klar i mælet.

»Lad mig nu en gang for alle slå fast, at Ståle Solbakken har ønsket kvalitet frem for kvantitet. Det er Ståle, Carsten V. (sportschefen, red.) og jeg helt enige om. Vi vil heller have én god spillere end to middelmådige. Derfor har vi købt fire landsholdsspiller i dette­ transfervindue, Libor Sionko, Mikael Antonsson, som desværre er skadet, Rasmus Würtz og Morten Nordstrand. Det er altså et stærkt firkløver.«

Hvis og hvis og hvis
Men hvis FCK var gået i Champions League, ville du så have været villig til ekstra og dyre indkøb?

»Hvis din røv var spids, kunne du skide i en flaske. Du ved godt, at jeg aldrig drøfter indkøb af spillere, men vi har ingen planer om køb og salg. Hele verden drejer sig jo ikke om Champions­ League. Vi skal spille i UEFA Cuppen, hvor vi kan møde klubber som Tottenham og Bayern München. Vi har masser at spille om i Europa i år. Vi får lige så mange point i UEFA Cuppen som i Champions League.«

Så du ser opgaven i UEFA som lige så stor som Champions League?

»Nej. Lad os nu ikke løbe fra, at det største for klubfodbolden er Champions League, men det næststørste er UEFAen. Vi kan få lige så mange internationale kampe i UEFA Cuppen, og jeg ser lige så mange sportslige og økonomiske muligheder i den turnering. Så den har jeg da ikke tænkt mig at nedprioritere,« siger Flemming Østergaard fra sin bolig i Sydfrankrig.

For 11. gang: Ligger truppen klar nu?

»Ja, det gør den i min kogebog. Ellers skal der ske noget helt ekstraordinært, mens jeg sidder her i Frankrig, og det kan jeg ikke forestille mig. Det vil være helt useriøst af mig at sælge spillere nu, hvor vi ikke kan få dem erstattet. Hvis der er interesserede klubber, så synes jeg, at de skulle have været på banen meget før,« slutter Flemming Østergaard.