Dommer i modvind: Sparkede ud efter spiller og gav rødt kort

Den franske fodbolddommer Tony Chapron er kommet i uheldigt fokus efter bizar opførsel i Nantes-PSG.

Nantes' Diego Carlos brokker sig til dommer Tony Chapron efter en højst mærkværdig udvisning. Reuters/Stephane Mahe Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nantes. På en scoring af Angel Di Maria fortsatte Paris Saint-Germain kursen mod det franske mesterskab med en 1-0-sejr ude over Nantes søndag aften.

Men sejren fik ikke meget opmærksomhed efterfølgende. Det gjorde derimod en bizar opførsel og kendelse fra kampens dommer, Tony Chapron.

I slutminutterne fik PSG en kontrachance til Kylian Mbappe, og i det hidsige tilbageløb fik Nantes-spilleren Diego Carlos væltet dommer Chapron, som krydsede ind i Diego Carlos' løbebane.

Dommeren følte angiveligt, at det var bevidst fra Nantes-spillerens side, og liggende på græsset sparkede han ud efter Diego Carlos, da spilleren var på vej forbi.

Farcen nåede sit klimaks, da Tony Chapron trak et gult kort op af lommen og viste til Diego Carlos for episoden. Da han havde et gult kort i forvejen, blev det vekslet til et rødt kort.

Det førte til store protester fra Nantes-spillerne, som efter kampen også var målløse over dommerens opførsel.

- Han (dommeren, red.) sagde, at han gled, men jeg ved, at han sparkede ham, siger midtbanespilleren Valentin Rongier, som oplevede situationen på nærmeste hold, ifølge AFP.

Også Nantes-præsident Waldemar Kita var rasende efter kampen.

- Det er en joke. Jeg har fået 20 beskeder fra folk fra hele verden, som skriver, at denne dommer er en joke, lyder det fra Kita.

- Hvad vil du have, at jeg skal sige? Hvis jeg siger for meget, bliver jeg kaldt ind til den etiske kommission. Vi har ikke lov til at sige noget, tilføjer han.

/ritzau/