Dommer begår brøler i Newcastle-kamp

Dommeren Keith Stroud begik en stor fejl, da han annullerede en scoring af Newcastle på et straffespark.

Dommer Keith Stroud (i sort) begik en stor fejl i onsdagens kamp mellem Newcastle og Burton. Reuters/Ed Sykes Fold sammen
Læs mere

En bizar episode skæmmede onsdagens fodboldkamp mellem Newcastle og Burton i den næstbedste engelske fodboldrække, Championship, onsdag aften.

Newcastle fik annulleret en scoring på et straffespark af dommer Keith Stroud, fordi en medspiller løb ind i feltet, da Matt Ritchie sparkede og scorede.

Episoden indtraf efter en halv time ved stillingen 0-0, og Keith Stroud dømte et indirekte frispark til Burton.

Det var en fejl, da der skulle have været dømt omspark af straffesparket. Det har dommerorganisationen Professional Game Match Officials Limited bekræftet.

- Uheldigvis har dommeren misforstået reglerne. Keith og hans hold er forståeligt kede af koncentrationssvigtet og undskylder fejlen, skriver dommerorganisationen.

I fem minutter brokkede Newcastle-spillerne samt manager Rafael Benitez sig, mens dommeren i samråd med sit team holdt fast i sin kontroversielle beslutning.

Der kan dog godt opstå en situation efter et straffespark, hvor der skal dømmes indirekte frispark til modstanderholdet.

Det er tilfældet, hvis en spiller fra det hold, der har fået tildelt straffesparket, løber ind i feltet for tidligt, og skytten brænder fra pletten.

Det var ikke tilfældet for Newcastle, da der blev scoret på straffesparket, og derfor skulle der være dømt omspark.

Newcastle endte alligevel med at vinde kampen 1-0 på et flot mål af Ritchie i anden halvleg.

Med sejren fører Newcastle rækken med 84 point efter 40 kampe og står dermed til direkte oprykning til Premier League, som holdet rykkede ud af i sidste sæson.

De to bedste hold i tabellen rykker direkte op i Premier League.