Dommen over Magnussen: Sådan vurderes hans løb i Baku

Læs mere
Fold sammen

Over middel og op. Sådan bliver Kevin Magnussens indsats i weekendens Baku-grandprix vurderet i udenlandske medier.

Ingen af de pågældende medier er dog helt enige om, hvordan danskeren skal vurderes for sin 14.-plads. Karakterne er forskellige alle steder.

Til gengæld er der bred enighed om, hvem der klarede sig bedst i det indbyrdes Renault-opgør. Det gjorde Kevin Magnussen klart alle steder set i forhold til Jolyon Palmer.

Den allerbedste karakter får han hos Autosport.com.

Her får Renault-danskeren 8 ud af 10 for sin indsats i selve løbet efter at have været ’sørgeligt langsom’i kvalifikationen.

Siden blev det til en start fra pitten på grund af en udskiftet gearkasse.

»Magnussen kørte godt og hægtede sig hurtigt på feltet og udførte en etstopsstrategi,« skriver Autosport.com

Her får kun to andre kørere bedre karakterer end Kevin Magnussen – det er den tyske vinder Nico Rosberg (Mercedes) og Sergio Perez (Force India), der kørte sig ind på tredjepladsen. De får begge 9 uaf 10.

Holdkammeraten Jolyon Palmer får 6 hos Autosport.

Lidt dårligere en vurdering får Kevin Magnussen hos Sky Sports, hvor karakteren lander på 7 af 10. Om Kevin Magnussen lyder det i vurderingen af præstationen i Aserbajdsjan.

»Danskeren er med for det lange, seje træk hos Enstone-teamet, hvilket nok er meget godt med tanke på den manglende fart i øjeblikket.«

Hos Sky Sports er der igen topkarakter til Sergio Perez, der får 9,5. Nico Rosberg får her 9 sammen med Felipe Nasr (Sauber) og Jenson Button (McLaren) – de to sidstnævnte overhalede begge Kevin Magnussen på de sidste omgange.

Renault-makkeren får i øvrigt 5 med ordene ‘det vil stadig ikke rigtigt lykkes for Jolyon Palmer i Formel 1.’

Hos tyske Auto Motor und Sport får Kevin Magnussen karakteren 6 af 10.  Seks kørere får en dårligere bedømmelse, heriblandt Jolyon Palmer med 4 af 10.

Her er der absolut topkarakter til den tyske vinder af løbet, Nico Rosberg, som får et rundt 10-tal. Mediet giver dog ikke begrundelse for vurderingerne.