Dom får ikke konsekvenser for Bille i fransk fodboldklub

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nicki Bille skal ikke frygte for sit job som professionel fodboldspiller hos franske Evian. Her bliver danskerens dom på 60 dages betinget fængsel for at bide en politibetjent taget med ophøjet ro.

Fodboldspilleren fik sin straf i torsdag eftermiddag i Københavns Byret, hvor han var tiltalt for flere forhold efter en bytur i hovedstaden for et års tid siden.

Dommen på 60 dages betinget fængsel betyder, at Nicki Bille slipper for at skulle i fængsel, men tilgengæld skal han afsone 80 timers samfundstjeneste, hvis altså han selv og anklageren i sagen ikke vælger at anke dommen.

Og mens Nicki Bille nu kan gå og tænke over sin straf i det danske retssystem, så behøver han umiddelbart ikke frygte for ballade, når han vender tilbage til sin franske klub Evian. Det fortæller præsidenten i Evian, Joël Lopez.

»Nicki Bille har altid udvist meget god opførsel hos os. Han blev dømt for en gammel sag, som ikke var så alvorlig, hvis man ser den dom, han har fået i den danske retssag,« siger Joël Lopez til BT via avisen Le Dauphine.

Selvom Nicki Billes dom i sagen, hvor to ud tre dommere fandt ham skyldig i at bide en betjent, ikke umiddelbart ser ud til at få konsekvenser for danskerens jobsikkerhed, vil angriberens træner ikke love ham en plads på holdet.

Det fortæller Evians træner, Pascal Dupraz.

»Jeg venter med at beslutte, om han er i stand til at spille med i vores næste kamp mod Bastia på lørdag. Denne her historie har lavet en masse støj, men Nicki Bille er altså alt andet end en ballademager,« siger træneren.