Dolberg og Schöne får fuld tid i spinkel Ajax-sejr

Ajax vandt 1-0 på udebane over Heerenveen og har nu spillet 19 kampe uden nederlag.

Ajax har stor succes og er uden nederlag siden 24. august. (arkivfoto) Scanpix/Olaf Kraak Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Heerenveen. Danskerklubben Ajax kan nyde udsigten fra toppen af hollandsk fodbold efter en snæver 1-0-sejr på udebane over Heerenveen søndag eftermiddag.

Med både Lasse Schöne og Kasper Dolberg i aktion i hele kampen måtte storklubben vente på den første scoring i 71 minutter, hvor anfører Davy Klaassen gjorde sig selv til matchvinder med 1-0-målet.

Holdets tiende sejr i 14 kampe sender Ajax forbi Feyenoord og op på førstepladsen i Æresdivisionen. Feyenoord kan dog erobre topplaceringen tilbage ved at tage point med Utrecht senere søndag.

Ajax måtte slide hårdt for de tre point mod et velforberedt Heerenveen-mandskab, der med danske Younes Namli i startopstillingen skabte en ganske jævnbyrdig kamp.

Det var som ventet Ajax, der havde bolden mest, men i store perioder af kampen kneb det med at omsætte overtaget i reelle målchancer.

Derfor fik Kasper Dolberg - trods mange fine indslag - ikke helt den samme iøjnefaldende rolle som i sidste weekend, da han lavede hattrick mod NEC Nijmegen.

Ajax er nu uden nederlag i 19 kampe. Amsterdam-klubben måtte senest gå fra banen som taber 24. august efter en Champions League-kvalifikationskamp mod Rostov.

/ritzau/