Dolberg bremser måltørke: Håber jeg er førstevalg

Kasper Dolberg er glad for sit mål og sin indsats mod Frankrig og håber på flere startpladser fremover.

Kasper Dolberg har længe skudt med løst krudt, men søndag aften scorede han i det 34. minut i Nations League-kampen mod Frankrig. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Landsholdsangriberen Kasper Dolberg er lettet over, at han søndag aften fik bremset en måltørke på mere end et halvt år, da han scorede til 1-0 i Danmarks 2-0-sejr over Frankrig i Nations League.

Det giver ham selvtillid to måneder inden VM-slutrunden.

»Selvfølgelig betyder målet meget for mig. Det var noget tid siden, så det var rigtig, rigtig rart også at gøre det i sådan en kulisse, for det fedeste er at spille i Parken.«

»Det var dejligt at komme på tavlen. I siger jo alle, at det er noget tid siden. Så det er forløsende,« siger Kasper Dolberg.

Han erklærer sig tilfreds med sin egen indsats og håber, at den styrker ham i konkurrencen om startpladsen i landsholdets angreb.

»Jeg synes, at jeg fik vist mig fint frem. Jeg fik scoret, men jeg var ikke helt så meget med i opspillet, som jeg gerne ville være.«

»Selvfølgelig håber jeg, at jeg nu er lidt tættere på at være førstevalget. Der er mange, som kan spille positionen på forskellige måder, så det kommer an på, hvordan vi vil spille i den enkelte kamp,« siger Kasper Dolberg.

Han skal blandt andre kæmpe med Jonas Wind, Andreas Cornelius og Rasmus Højlund om startpladsen i det centrale angreb på landsholdet.

Dolberg er netop skiftet fra franske Nice til spanske Sevilla på en lejeaftale. Fortiden i fransk fodbold gør, at han særligt gerne ville vise over for franskmændene, at han stadig kan lave mål.

»Jeg havde da rigtig meget lyst til at slå dem i hvert fald, det vil jeg da gerne indrømme. Jeg har boet i Frankrig i tre år, så derfor ville jeg også gerne score,« siger Dolberg.

I optakten til sæsonen var Kasper Dolberg skulderskadet, men nu føler han sig helt ovenpå efter et mentalt hårdt forløb.

»Jeg har fokuseret på at blive helt fit. Jeg har ikke været igennem så mange skadesforløb, og det har været røvsygt, jeg har savnet at spille fodbold.«

»Nu føler jeg, at min krop er stærk, og jeg føler mig hurtig. Så nu skal jeg bare spille nogle flere kampe, det er det eneste, der hjælper. Jeg skal vise, at jeg skal starte inde i Sevilla,« siger Kasper Dolberg.

Den 24-årige silkeborgenser står nu noteret for 11 mål i 37 A-landskampe.

/ritzau/