Dobbelt keeper-fadæse koster Arsenal dyrt

Wojciech Szczesny var alt for langt væk fra sit mål, og så kunne Sadio Mané bringe Southampton på 1-0. Fold sammen
Læs mere

Den polske målmand Wojciech Szczesny var en dyr mand for Arsenal på årets første dag. To gange fumlede keeperen rundt, og to gange blev det straffet. Dermed vandt Southampton kampen mellem de to hold, der i øjeblikket slås om den fjerdeplads, der giver adgang til næste sæsons Champions League.

Efter et godkendt juleprogram med to sejre og en uafgjort var det kampen, hvor Arsenal skulle bekræfte det gode indtryk. Men tværtimod så lykkedes det London-holdet at skære det ud i pap, hvorfor det i denne sæson bliver svært at nå op i Top 4.

Arsenals defensiv er det store problem, og det blev i den grad udstillet, da Szczesny fjollede rundt efter 34 minutter. Sadio Mané slap fri af Laurent Koscielny, og da målmanden havde bevæget langt ud, kunne den 22-årige senegaleser fra en spids vinkel elegant dreje bolden ind i det tomme mål, og selvom Per Mertesacker forsøgte at kaste sig frem og stoppe bolden, gik den over stregen til 1-0 føring.

Målet kom i øvrigt kort efter, at Santi Cazorla havde brændt en stor chance i den modsatte ende, da han afsluttede uskarpt og Fraser Forster i flot stil nåede ned og parerede. Var den gået ind, havde kampen formentlig fået et helt andet forløb.

Foran de bagerste fire var Arsenal alternativt besat. Arsene Wenger havde tyet til Calum Chambers og og Francis Coquelin på den defensive midtbane, og de havde det, som man kunne forvente, svært.

Arsenal-angrebet, der var uden den skadede Danny Welbeck, blev kun sjældent farlige, og da Sanchez endelig fik en chance for at reducere kort inde i anden halvleg, viste Forster med fremragende en redning på det flade skud igen hvilket hold, der havde en klassekeeper i målet.

11 minutter inde i anden halvleg understregede Arsenal-forsvaret pointen om den ringe defensiv, da en tværbold fik lov at passere, og da den ellers så ud til at være neutraliseret, ville en perpleks Szczesny blande sig og fik i stedet skubbet bolden ud til Dusan Tadic, der sikkert udnyttede det gratis tilbud. 2-0, og så kunne der ikke røres ved en fuldt fortjent sejr, som var revanche for den modsatte kamp i begyndelsen af december, hvor Arsenal vandt 1-0 på Emirates.

Southampton befæster med sejren fjerdepladsen og er et point efter Manchester United på tredjepladsen.