Dnipro-tilhænger giver FCK-fans skylden for ballade

Ifølge en af hjemmeholdets fans var det FCKs tilhængere, der opildnede de ukrainske Dnipro-fans til at gå amok.

FCKs Daniel Amartey i kampen mod Dnipro. Fold sammen
Læs mere
Foto: SERGEY DOLZHENKO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FC Københavns fans var ifølge en Dnipro-tilhænger selv skyld i de skandaløse scener, der udspillede sig onsdag aften i Kiev, hvor ukrainske fodbold-fans invaderede FCKs udebaneafsnit.

Det så både voldsomt og uhyggeligt ud, da fans af Dnipro Dnipropetrovsk jagtede FCKs medrejsende fans ud over tribunekanten i forbindelse med de to klubbers møde i kvalifikationen til Champions League.

Heldigvis kom ingen af de danske tilskuere alvorligt tilskade under invasionen, der førte til, at kampens engelske dommer afbrød opgøret i op til 15 minutter i begyndelsen af anden halvleg.

Tv-billeder af den skandaløse episode førte under og efter opgøret til stor fordømmelse af de ukrainske tilhængere samt arrangørernes manglende evne til at skabe sikkerhed for de medrejsende danske fans.

Men ifølge en af hjemmeholdets fans var det FCKs tilhængere, der opildnede de ukrainske Dnipro-fans til at gå amok. Det fortæller en talsmand for ukrainernes fangruppe til en lokal tv-station.

- Jeg vil gerne beklage denne her episode. Der var en eller anden form for provokation. De danske fans viste et flag fra et naboland, og det var derfor, vi så balladen ske. Episoden var betændt af politik årsager, siger Dnipro-tilhængeren, der kalder sig Vlad, til mediet 2+2 ifølge Daily Mail.

Flaget skulle angiveligt være russisk, og forklaringen er derfor, at den blodige konflikt mellem Ukraine og russiske separatister blev brugt af FCKs fans til at provokere Dnipros tilhængere. 

Det er i øjeblikket uklart, om der faktisk fandt en decideret provokation sted fra de danske tilskuere. Men om et flag er nok til, at det ukrainske hold slipper for en klækkelig bøde og andre restriktioner er dog mere tvivlsomt.