DM-semifinalister er berørt af canadisk tragedie

Esbjerg Energy og Aalborg Pirates vil holde et minuts stilhed for at mindes de dræbte i canadisk tragedie.

Foto: JONATHAN HAYWARD. Der var i alt 29 personer i Humboldt Broncos-bussen inklusive trænere og chaufføren. De 15 er afgået ved døden, og 14 er stadig hårdt kvæstet.
Læs mere
Fold sammen

Når Aalborg Pirates og Esbjerg Energy løber på banen tirsdag til den afgørende DM-semifinale i ishockey, vil holdene holde et minuts stilhed inden kampen.

Begge mandskaber vil starte kampen med at stå side om side i respekt for tragedien i Canada, hvor 15 ungdomsspillere fra det canadiske hold Humboldt Broncos døde.

Fredag aften lokal tid kørte en lastbil kørte frontalt ind i bussen, hvor ungdomsspillerne fra Humboldt Broncos befandt sig på vej til en kamp.

Det har skabt chokbølger i hele Canada, og det er også noget, som har rystet spillerne hos de danske semifinalister, fortæller Aalborg Pirates-direktør Thomas Bjuring.

»Begge hold har bekendtskaber hos Broncos, og tragedien berører os alle. Tragedien er langt større end en syvende semifinale, og når noget så forfærdeligt rammer, så er alle i hockeyverdenen en stor familie.«

»Og derfor har spillerne og trænerne ønsket at vise deres respekt forud for kampen.«

»Det er der selvfølgelig fuld opbakning til fra både Esbjerg Energy og Aalborg Pirates' organisationer,« siger Thomas Bjuring i en pressemeddelelse.

Der var i alt 29 personer i Humboldt Broncos-bussen inklusive trænere og chaufføren. De 15 er afgået ved døden, og 14 er stadig hårdt kvæstet.

Spillerne fra Esbjerg og Aalborg vil til den syvende DM-semifinale desuden bære et lille Humboldt Broncos-logo bag på hjelmene.

Tirsdagens kamp i Aalborg går i gang klokken 20.30. Vinderen møder Herning Blue Fox i finalen.