DM-guld får ikke banerytter på afveje

Alex Rasmussen viste med DM-titlen endnu engang sit værd på landevejen, men det professionelle liv på landevejene må vente til efter OL i Kina næste år.

Når man lige har sat verdens bedste cykelhold til vægs, kunne tanken om en økonomisk mere givtig karriere på landevejen godt tænkes at friste en banerytter. Men ikke den nykårede danske landevejsmester Alex Rasmussen.

For selv om Team CSC-holdejer Bjarne Riis ved flere lejligheder har luftet interessen for at få Danmarks bedste banerytter i stalden, så holder 23-årige Rasmussen fast i sit mål - OL på bane i Kina næste sommer.

- Det her viser da, at landevejsplanerne er realistiske, men jeg laver ikke noget om endnu. Jeg kan jo godt lide at køre cykelløb, og som det er nu, kan jeg køre hele året. På den måde, det foregår på nu, er det blevet bedre og bedre hvert år. Jeg tror, banen giver mig en masse speed, og hvis jeg satsede 100 procent på landevejen nu, tror jeg, at jeg ville miste noget af den speed, siger han.

Alex Rasmussens næste store mål på landevejen er Danmark Rundt i august, hvor han håber at kunne følge sidste års flotte resultat op. I mellemtiden skal baneformen holdes ved lige. /ritzau/

/ritzau/