DM-drama på godt og ondt gav finalisterne en lærestreg

Esbjerg Energys canadiske coach, Mark Pederson, erkender, at han ikke levede op som rollemodel i den oppiskede atmosfære i SE Arena i Vojens i den første DM-finalekamp.
Læs mere
Fold sammen

Et grimt og farligt hit til hovedet, som sendte Esbjergs Lasse Bang blødende i isen og gav Sønderjyskes tidligere NHL-spiller Warren Peters matchstraf i den første DM-finale.

En cheftræner, Esbjergs Mark Pederson, som i bogstaveligste forstand smed håndklædet, klappede ironisk ad dommerne og fik game misdonduct (uden at følge reglerne og straks gå til omklædningsrummet).

En ophidset Esbjerg-spiller, Scott Howes, der var som en tidsindstillet bombe. Og flere kontroversielle dommerkendelser og fejl.

Det var nogle af de negative ting, der stjal fokus i finalekampen med 77 strafminutter, da Sønderjyske for øjnene af 5.000 tilskuere i SE Arena tog teten i bedst-af-syv serien med en sejr på 4-2.

Derfor er disciplin et nøgleord for både spillere og trænere i begge lejre inden andet akt i DM-derbyet søndag i Granly Hockey Arena.

»Det var en fysisk kamp, og jeg synes, at vi over 60 minutter håndterede presset bedst, selv om vi tager afstand fra Warren Peters' hit. Uanset at han ikke forsøgte at skade modstanderen med vilje,« siger Sønderjyskes sportschef, Søren Stockfisch til BT.

Matchstraffen har foreløbig givet den temperamentsfulde canadier én spilledags karantæne.

Mandag melder DIUs Disciplinærudvalg ud, hvor mange dage der skal lægges oveni, da 'checking to the head' er en skærpende forseelse.

»Det var ikke dén måde, vi helst ville have vundet den første kamp på. Men nu er vi kommet i gang. På godt og ondt,« siger Søren Stockfisch.

»Det er ikke i straffeboksen, man vinder guld. Det hold, der bedst kan holde sig på den rigtige side i forhold til det fysiske element i spillet, kan blive belønnet på den lange bane,« siger Søren Stockfisch.

Der er næppe tvivl om, at de overgearede spillere og trænere har fået en mindre forskrækkelse og en lærestreg af den måde, de lod sig rive med og reagerede på i den oppiskede atmosfære i SE Arena.

Derfor bliver det efter alt at dømme en kamp med større fokus på spillet og disciplinen søndag i Esbjerg.