Djokovics advokater opfordrer til hastebehandling

Novak Djokovic fik fredag frataget sit visum, men serberen kæmper videre for at få lov at blive i Australien.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Melbourne. Fredag morgen dansk tid fik tennisstjernen Novak Djokovic igen frataget sit visum i Australien, men sagen er endnu ikke afsluttet.

Kort efter immigrationsministeren Alex Hawkes beslutning om at annullere serberens visum, blev der sat en hastehøring op i Federal Circuit and Family Court, efter at Djokovics advokater havde ytret, at man ville appellere kendelsen.

Høringen begyndte fredag klokken 10.45 dansk tid, og her appellerede Djokovics advokater til, at man hastebehandler stjernens visumsag før Australian Opens begyndelse natten til mandag dansk tid.

- Hvert minut er værdifuldt for vores klient, så vi opfordrer til en afgørelse senest søndag aften, lyder det.

Høringen varede i lidt mere end en time, og ifølge dommeren bliver det nødvendigt også at tage weekenden i brug for at komme videre i sagen.

Afgørelsen kan endda trække længere ud, og derfor er Djokovic i tidsnød for at få grønt lys til at kunne deltage i årets første grand slam-turnering.

Hans advokat, Nick Wood, gav under høringen udtryk for, at han fandt det uforståeligt, at det skulle tage immigrationsministeren fire dage at komme frem til beslutningen om at tage Djokovics visum.

Han hentydede til, at Djokovic mandag fik medhold ved et retsmøde, hvor dommer Anthony Kelly mente, at Djokovic skulle have lov til at blive i Australien.

Denne fredag var det igen Anthony Kelly, der stod for høringen, men afgørelsen må altså lade vente på sig denne gang.

Omdrejningspunktet i sagen er, at Djokovic ikke er blevet vaccineret mod coronavirus, der som udgangspunkt er et krav for at rejse ind i Australien.

Af den årsag har der i flere måneder været tvivl om Djokovics deltagelse i Australien, men tirsdag i sidste uge meddelte Djokovic, at han var på vej til landet på en medicinsk dispensation.

Han blev dog ved ankomsten onsdag stoppet i lufthavnen, hvor han fik inddraget sit visum, og siden blev han sendt på karantænehotel, hvor han opholdt sig indtil mandag, da han fik medhold ved retsmødet.

Derefter tog han direkte til tennisanlægget i Melbourne for at træne, men alligevel har der hængt det forbehold i luften, at immigrationsministeren kunne bruge sin magt til at tage visummet igen.

Det skete så fredag.

- Jeg har i dag brugt min magt til at annullere det visum, som Novak Djokovic har fået, af sundhedsmæssige årsager, og fordi det er i offentlighedens interesse, lød det fra Hawke.

Men Djokovic-lejren forfølger altså chancen for at blive til det sidste, og tre dage før turneringens start er det stadig et stort spørgsmål, om Djokovic får lov til at gå efter sin tiende titel i Australian Open.

Det kan endda vise sig, at den 34-årige serber har deltaget i turneringen for sidste gang, eftersom Djokovic risikerer indrejseforbud i tre år som følge af immigrationsministerens beslutning.

Indtil videre skal Djokovic igen opholde sig på karantænehotel, som han kun må forlade for at deltage i onlineretsmøde på hans advokaters kontor.

/ritzau/