Djokovic udbygger massiv føring på ranglisten

French Open-vinderen har fortsat flere point end nummer to og tre tilsammen. Hos kvinderne avancerer Muguruza.

French Open-vinder Novak Djokovic (th.) fører suverænt verdensranglisten foran Andy Murray. Reuters/Pool Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Fjerde gang var lykkens gang for Novak Djokovic, da den serbiske tennisspiller søndag vandt finalen i French Open over Andy Murray i fire sæt.

Mandag giver sejren på Roland Garros udslag på verdensranglisten, hvor Novak Djokovic nu er en endnu mere suveræn verdensetter.

På førstepladsen har Djokovic 16.950 point - og det er fortsat flere point end nummer to og tre tilsammen. Andy Murray følger nemlig efter på andenpladsen med 8.915 point, mens nummer tre, Roger Federer, har 6.655.

Sejren i French Open var Djokovics 12. grand slam-titel, og han er en af blot otte spillere, som har vundet alle fire grand slams. Han satser i år på at blive den blot anden i historien til at vinde alle de fire største turneringer inden for samme kalenderår.

Hos kvinderne fører Serena Williams. Amerikaneren har 8.330 point, efter hun tabte finalen i French Open til Garbiñe Muguruza.

Den spanske vinder springer med sejren fra fjerde- til andenpladsen på verdensranglisten, hvor hun er noteret for 6.766 point.

/ritzau/