Djokovic udbygger massiv føring på ranglisten

French Open-vinderen har fortsat flere point end nummer to og tre tilsammen. Hos kvinderne avancerer Muguruza.

French Open-vinder Novak Djokovic (th.) fører suverænt verdensranglisten foran Andy Murray. Reuters/Pool Fold sammen
Læs mere

København. Fjerde gang var lykkens gang for Novak Djokovic, da den serbiske tennisspiller søndag vandt finalen i French Open over Andy Murray i fire sæt.

Mandag giver sejren på Roland Garros udslag på verdensranglisten, hvor Novak Djokovic nu er en endnu mere suveræn verdensetter.

På førstepladsen har Djokovic 16.950 point - og det er fortsat flere point end nummer to og tre tilsammen. Andy Murray følger nemlig efter på andenpladsen med 8.915 point, mens nummer tre, Roger Federer, har 6.655.

Sejren i French Open var Djokovics 12. grand slam-titel, og han er en af blot otte spillere, som har vundet alle fire grand slams. Han satser i år på at blive den blot anden i historien til at vinde alle de fire største turneringer inden for samme kalenderår.

Hos kvinderne fører Serena Williams. Amerikaneren har 8.330 point, efter hun tabte finalen i French Open til Garbiñe Muguruza.

Den spanske vinder springer med sejren fra fjerde- til andenpladsen på verdensranglisten, hvor hun er noteret for 6.766 point.

/ritzau/