Djokovic beklager kommentar om højere præmier til mænd

Det var ikke Novak Djokovic' holdning, at mandlige tennisspillere skal tjene mere end de kvindelige spillere.

Verdens bedste mandlige tennisspiller, Novak Djokovic, mener ikke, at de mandlige spillere bør tjene mere end de kvindelige. Fold sammen
Læs mere
Foto: MATTHEW STOCKMAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Miami: Verdens bedste mandlige tennisspiller, Novak Djokovic, mener ikke, at de mandlige spillere bør tjene mere end de kvindelige.

Det præciserer han på en pressekonference forud for Miami Open, efter han for få dage siden ellers blev citeret for at mene det modsatte.

Serberen forklarer, at han blev fanget i eufori med høj adrenalin lige efter sin finalesejr i Indian Wells søndag og ikke fik forklaret sig selv godt nok.

- Jeg bekymrer mig meget om sportens og spillernes fremtid, og jeg føler behov for at tale om retfærdig og bedre fordeling af midlerne, men det gælder både, hvad angår mænd og kvinder, siger Novak Djokovic.

- Vi bør alle kæmpe for det, vi fortjener. Det var aldrig ment som en kamp mellem køn og forskelle i løn. Jeg beklager over for dem, der har opfattet det forkert, fortsætter serberen.

Han udtalte sig i første omgang ovenpå en kontroversiel udmelding fra Indian Wells' turneringsdirektør, Raymond Moore.

- Hvis jeg var en damespiller, ville jeg gå ned på knæ hver aften og takke Gud for, at Roger Federer og Rafael Nadal blev født, for de har trukket læsset for denne sport, sagde Moore blandt andet med henvisning til de to mandlige tennisstjerner.

Moore fik hård kritik for sin holdning, og natten til onsdag dansk tid valgte han som en konsekvens at trække sig fra sin post.

/ritzau/Reuters