Divisionsforeningen ser ingen mulighed for OL-ændringer

Divisionsforeningen skyder U21-landstræner Niels Frederiksens forslag om at flytte en runde i Superligaen ned.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Glem idéen om at rykke rundt på spillerunderne i Superligaen under OL i Rio. Det er fastlagt, hvordan kampene skal spilles, og der er ikke plads i kalenderen til at rykke kampene.

Det fastslår direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen, efter at U21-landstræner Niels Frederiksen har foreslået, at man kan lave en ændring i programmet, så klubberne skal undvære spillerne i så få kampe som muligt.

- Kampprogrammet er lagt, som det kan og skal lægges. Og Superligaen er kun den ene af de turneringer, der spilles under OL, siger Claus Thomsen.

Ud over kampene i Superligaen skal de danske topklubber også potentielt spille to europæiske kvalifikationskampe om at komme i gruppespillet i Europa League og Champions League.

Og Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, har afvist at flytte de kampdatoer i august, bemærker Claus Thomsen.

- Uefa har en turnering, der spilles med nogenlunde samme intensitet (som Superligaen) på det pågældende tidspunkt.

- Det er heller ikke muligt at rykke de kampe. Så kampprogrammet er lagt, som det kan og skal lægges, og vi har diskuteret det mange gange, påpeger Claus Thomsen.

Niels Frederiksen har foreslået, at OL-truppen kan rejse til Brasilien så sent som muligt, således at spillerne kun misser et par klubkampe og måske endnu mindre, hvis holdet ryger ud efter gruppespillet.

- Jeg har svært ved at se, at det kun involverer en eller to runder. Fordi man tager vel ikke derned og forventer ikke at nå semifinalen.

- Og så er der også noget med, om man kan nå at komme derned til tiden. Der skal ikke meget til, før det er udvidet til at involvere fire runder, siger Claus Thomsen.

Et andet spørgsmål, som har været oppe at vende, er, om klubberne overhovedet har ret til at holde på spillerne.

Direktør i Spillerforeningen Mads Øland har sagt, spillernes standardkontrakt giver dem juridisk ret til at deltage ved OL.

Men det afviser Claus Thomsen og peger på, at det er Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, der bestemmer i den sammenhæng.

- DBU skal følge Fifas statutter. Og Fifas statutter siger, at man ikke kan udtage spillere, som klubberne ikke ønsker udtaget uden for de internationale kampdatoer. Så de bliver ikke udtaget, forklarer han.

/ritzau/