Divisionsforening efterlyser nuancer i Solbakken-kritik

Divisionsforeningen har forståelse for Ståle Solbakkens kritik af kampprogrammet op til Club Brugge-kampen.

FC Københavns program var for tætpakket op til Club Brugge-kampen, mener Ståle Solbakken. Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FC København nåede at spille tre superligakampe fra 18. til 24. september inden holdets Champions League-kamp hjemme mod Club Brugge tirsdag 27. september.

Det fik FCK-manager Ståle Solbakken til at kritisere programlæggerne af kampene i Alka Superligaen, selv om københavnerne i en magtdemonstration vandt 4-0 over det belgiske mandskab.

Hos Divisionsforeningen efterlyser turneringschef Peter Ebbesen nuancer i FCK-kritikken og vil ikke gå ind i de eksakte datoer eller muligheder for at rykke nogle af kampene.

- Det giver ikke mening for os at gå ind i en isoleret, unuanceret drøftelse af en given periode i sæsonen.

- Vi vil meget hellere tage en dialog med FCK og andre superligaklubber om en løbende optimering af datoplaner og kampprogrammer, og det gør vi også løbende, siger Peter Ebbesen.

På det generelle plan ønsker Divisionsforeningen at optimere betingelserne mest muligt for danske hold i Europa.

- For vi har alle sammen i Superligaen brug for, at dansk fodbold præsterer, samler point og har succes. Det har vi så meget fokus på, som vi overhovedet kan have, siger Peter Ebbesen.

Det tætte FCK-program med kampe mod Horsens, Randers og AGF op til Club Brugge-kampen er ifølge Solbakken "idioti, hvis man vil hjælpe dansk fodbold til at gøre det godt i Europa".

- Vi anerkender, at problemstillingen er der. Vi anerkender også, at en træner kortsigtet og forståeligt forholder sig til konkurrencesituationen mellem fire klubber i en pulje i Champions League.

- Det er naturligt, at en træner tænker og forholder sig til det. Vi er nødt til at forholde os mere langsigtet til hele sæsonen og alle de prioriteter, der ligger til grund.

- Vi vil gerne medvirke til en bredere drøftelse med klubberne og FCK, og det agter vi også at gøre løbende, siger Peter Ebbesen.

FCK vandt over både Horsens og AGF, mens det blev til uafgjort mod Randers i de tre kampe op til Club Brugge-kampen.

Ifølge Solbakken var det for mange kampe på for kort tid. Til sammenligning spillede Club Brugge kampe 17., 20, og 23. september og fik dermed en dags længere hvile.

- Det forstår jeg og betragter som, at det handler om lige præcis den periode, der ligger op til den enkeltstående kamp i puljen. Det er alt for unuanceret at se på en uge isoleret i en liga kontra en anden.

- Vi vil tage en bredere snak om hele sæsonen, for det er det, det handler om. Det giver ikke mening for os at diskutere et øjebliksbillede, fastslår Peter Ebbesen.

/ritzau/