DIU vil have flere danske målmænd i Metal Ligaen

resultat
Rødovre Mighty Bulls' Sebastian Dahm er en af de få danske målmænd, der får chancen i Metal Ligaen. Det skal der laves om på, håber man i Danmarks Ishockey Union. Fold sammen
Læs mere

De mange udenlandske målmænd i Metal Ligaen er ødelæggende for udviklingen af danske målmænd.

Det skal der laves om på, mener man i Danmarks Ishockey Union, og DIUs sportschef, Ulrik Larsen, tager nu igen spørgsmålet op med Ligaforeningen.

Flere løsningsmodeller er fremme i kampen for at begrænse importen af spillere på den vigtigste post på et ishockeyhold. "Mr. 50 pct." er en af de betegnelser, ishockeymålmanden går under.

»En af mulighederne er at lade en udenlandsk målmand tælle for to importspillere, som man gør det i Schweiz. En anden kunne være, at alle klubber skal have en dansk målmand, der skal spille f.eks. mindst en fjerdedel af kampene i grundserien,« siger DIUs direktør, Enver Hansen.

»Jeg føler, at tiden er moden til en ændring for at få flere danske målmand i Metal Ligaen.«

Af de 10 klubber har kun Rødovre Mighty Bulls (Sebastian Dahm) og Unibet Stars Gentofte (skiftevis Frederik Hansen og Christian Larsen) dansk førstemålmand.

Diskussionen er blusset op igen efter George Sørensens succes i U20-VM i Canada. Supertalentet er andenmålmand i Herning Blue Fox og har blot spillet to ligakampe i denne sæson.

Der må totalt være otte udenlandske spillere i en klub i Metal Ligaen. Bortset fra Rødovre Mighty Bulls, der kun har én af slagsen, rammer de ni øvrige klubber det maksimale antal eller er meget tæt på.