Discovery nødsaget til lukning

Cykelholdet Discovery Channel lukker med årets udgang. Dopingproblemerne i cykelsporten har betydet, at holdet ikke har kunnet finde en ny hovedsponsor.

Discovery Channel kommer ikke længere til at fejre flere sejre i Tour de France. Fredag bekræftede holdets sportsdirektør Johan Bruyneel, at det har været umuligt for holdet at finde en ny hovedsponsor, efter at tv-kanalen Discovery Channel med udgangen af året stopper efter tre års engagement.

- Jeg har haft kontakt med en del mulige sponsorer, men situationen i cykelsporten er så slem, at ingen har lyst til at involvere sig med os, siger sportsdirektør, Johan Bruyneel, til den belgiske tv-station VRT.

Det amerikanske cykelhold har siden 1981 været et af de mest vindende. Frem til 1991 hed holdet 7-Eleven, hvorefter Motorola og siden US Postal har finansieret cykelholdet, der frem til 2005 havde den syvdobbelte Tour de France-vinder Lance Armstrong som kaptajn.

Johan Bruyneel, der er sat i forbindelse med et skifte til Rabobank, oplyste samtidig, at han stopper som sportsdirektør for Discovery Channel.

/ritzau/