Direktør til ryttere om kosttilskud: Brug sund fornuft

Direktøren bag Martin Toft Madsen beder rytterne om at bruge sund fornuft og mener, det er svært at gøre mere.

En urinprøve afleveret af cykelrytteren Martin Toft Madsen testede positiv for det ulovlige stof DMBA i slutningen af januar, men dopingnævnet under Danmarks Idrætsforbund lod rytteren slippe for karantæne, da det blev sandsynliggjort, at stoffet kom fra kosttilskuddet L-carnitine.

Den administrerende direktør for cykelholdet BHS-Almeborg Bornholm, hvor Martin Toft Madsen kører, har forbudt sine ryttere at tage det specifikke produkt, der angiveligt var skyld i den positive prøve.

Herudover synes han, det er svært at drage nogen lære af sagen.

»Vi har forbudt vores ryttere at tage det her produkt og bedt dem holde sig væk fra producenten. Dem mener vi ikke, vi kan stole på, som tingene er nu,« siger Christian Juul Andreasen.

»Der er ikke så meget, man kan lære af den her sag. Man skal være påpasselig med, hvad man spiser, men Martin havde taget alle de forholdsregler, han kunne.«

»Vi har stolet på ham hele vejen igennem. Martin er en pålidelig mand, som har orden i tingene,« siger den administrerende direktør.

Ifølge ham er det meget besværligt at rådgive elitesportsudøvere, når det kommer til kosttilskud, men han har bedt sine ryttere om at bruge »ganske almindelig sund fornuft«.

»Nogle ting er man nødt til at have i sin krop, når man træner 30 timer om ugen. Men ser det mistænkeligt ud, så skal man nok ikke putte det i munden.«

»De skal gøre op med sig selv, om det virkelig er noget, de har behov for, eller om de kan få det igennem almindelig kost,« siger Christian Juul Andreasen.

Han forklarer, at cykelholdet ikke har økonomi til at få analyseret alt, hvad rytterne indtager.

»Vi undersøger detaljeret, hvad rytterne putter i hovedet, og at det kun er fra små, forseglede flasker, ikke store beholdere.«

»Men vi kan ikke sende alting på laboratorie for at få det godkendt. Derfor må vi vælge at stole på, at når der står, produkterne er rene, så er de rene,« siger den administrerende direktør.

/ritzau/