Dimitrov tager sin største ATP-skalp med sejr over Kyrgios

Med sejr i Masters-finalen sikrede den 26-årige bulgarer sig en stor portion selvtillid frem mod US Open.

Cincinnati. Grigor Dimitrov sikrede sig søndag aften lokal tid sin syvende titel på ATP-touren med en finalesejr over australieren Nick Kyrgios i Cincinnati Masters.

Sejren blev sikret i to sæt med cifrene 6-3 og 7-5 og er bulgarerens største sejr i karrieren.

Den 11.-seedede Dimitrov har været ganske suveræn i hele turneringen og gik hele vejen uden at tabe et sæt.

Masters-titlen sikrer ham en præmiecheck på 954.225 dollar (godt seks millioner kroner, red.) og masser selvtillid, inden årets sidste grand slam-turnering, US Open, der begynder om en uge.

- Det betyder meget for mig. Jeg er rimelig selvsikker efter denne sejr. Det er dette, jeg har trænet for. Det er min største sejr hidtil, siger den 26-årige bulgarer.

- Jeg vil nyde det i en dag eller to, men så er det tilbage til rutinen og forberedelserne frem mod US Open, tilføjer han.

Kampen mellem 26-årige Grigor Dimitrov og 22-årige Nick Kyrgios er den højest rangerede ATP-finale, der nogensinde er blevet spillet mellem to spillere født i 1990'erne.

- Jeg var så nervøs. Jeg forsøgte at bevare kontrollen. Det var en af den slags kampe, hvor jeg var overbevist om, at jeg kunne slå ham, men man ved aldrig, hvad man er oppe imod.

Australske Kyrgios misbrugte chancen for at bryde bulgarerens serv i femte parti af første sæt. I stedet brød Dimitrov Kyrgios' serv i det efterfølgende parti til 4-2.

Herefter holdt Dimitrov sin serv og vandt sættet 6-3.

I andet sæt fulgtes de to unge spillere ad. Men to dobbeltfejl fra Kyrgios' hånd ved stillingen 5-5 blev afgørende for kampen.

Dimitrov holdt nemlig nerverne i ro ved stillingen 6-5 og servede sikkert sejren i hus.

Nick Kyrgios, der sendte verdensetteren Rafael Nadal ud på sin vej til finalen, har ikke vundet en ATP-titel, siden han vandt Rakuten Open i Japan sidste år.

/ritzau/AFP