DIF: Vores idrætsforeninger skal fortsat holde lukket

Med mulighed for gradvist at kunne åbne mere op i Danmark efter påske opfordrer DIF til medansvar.

Niels Nygaard, bestyrelsesformand i DIF, beder foreningslivet om at holde lukket i den kommende tid - både udendørs og indendørs. Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

De danske idrætsforeninger skal holde fast i lukningen af alle aktiviteter. Det gælder både indendørs og udendørs.

Sådan lyder opfordringen fra Niels Nygaard, formand i Danmarks Idrætsforbund (DIF), i en pressemeddelelse.

»I idrætten skal vi fortsat tage medansvar for coronasituationen. Og vi skal tage medansvar for, at forhåbningerne om en gradvis genåbning efter påske kommer til at holde stik.«

»Derfor er vores klare anbefaling, at alle vores foreninger holder fast i den midlertidige lukning af deres aktiviteter - og det gælder både indendørs og udendørs idrætter,« fastslår Niels Nygaard.

Opfordringen kommer, efter at statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften stillede i udsigt, at en gradvis genåbning af Danmark kan komme på tale efter påske.

Det kræver, at udviklingen i udbruddet af coronavirus er fornuftig og stabil, understregede hun.

»Det værste, der kan ske, er, hvis vi slækker på kravene til os selv og hinanden. Vi skal gøre det modsatte,« fastslog statsministeren.

DIF, som er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark, skal tage sit medansvar i den fortsat lidt usikre situation, mener Niels Nygaard.

»I DIF-idrætten glæder vi os til at tage imod alle vores medlemmer igen.«

»Hvornår det sker, ved vi af gode grunde ikke, og vi kender ikke detaljerne i en genåbningsplan.«

»Men der er ingen tvivl om, at jo stærkere vi er til at være sammen hver for sig, jo hurtigere kommer vi til at genoptage aktiviteterne i vores foreninger,« understreger Niels Nygaard.

DIF består af 62 specialforbund, cirka 9000 idrætsforeninger og flere end 1,9 millioner medlemmer.

/ritzau/