DIF samler danmarksmesterskaber i samme uge

Danmarksmesterskaberne i en række forskellige idrætsgrene skal afvikles i den samme uge fra 2021.

Sara Slott Petersen og de andre danske atletikudøvere kan se frem til at afholde DM sammen med en række andre idrætsgrene fra 2021. Pedro Ugarte/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

I stedet for at afvikle DM i atletik i én weekend, DM i cykling i den næste og DM i rulleskøjteløb i en tredje samler Danmarks Idrætsforbund (DIF) danmarksmesterskaberne i en række idrætsgrene i samme uge.

Det skriver forbundet i en pressemeddelelse.

Første gang bliver i 2021. Ambitionen er blandt andet at tiltrække flere tilskuere, forklarer Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF.

»Uden at forklejne nogen har vi flere mindre idrætter, som har svært ved både at tiltrække tilskuere og medier, når de afvikler DM.«

»Ved at samle en række danmarksmesterskaber ét sted og afvikle det hele i et tætpakket program skaber vi pludselig et attraktivt medieprodukt.«

»Vi gør det samtidig attraktivt at overvære som tilskuer, når man om formiddagen for eksempel kan se højdespring og hækkeløb i atletik, om eftermiddagen enkeltstart i landevejscykling og om aftenen beachvolley - måske på den samme entrébillet,« siger han i pressemeddelelsen.

DIF har hentet inspiration til DM-ugen i Sverige og Norge, hvor man allerede har samlet de nationale mesterskaber for mindre idrætsgrene i den samme uge.

»Måske bliver DM-ugen ligefrem værd at rejse efter som tilskuer. Det er i hvert fald, hvad vi ser, at der er sket i Sverige og Norge, som har afholdt SM-veckan og NM-veka i flere år,« siger Mølholm.

Aalborg har vist interesse for at være værtsby, og Aalborg Kommune har underskrevet en hensigtserklæring med DIF om at afvikle den første DM-uge, der finder sted i uge 25 i 2021.

/ritzau/