DIF-formand: Fodbold kan miste sin OL-plads i 2020

Fodbolden mister sin plads ved OL, hvis ikke Fifa tager hensyn i sin kalender, siger Niels Nygaard.

Læs mere
Fold sammen

København: Når fodboldens OL-turnering løber af stablen til sommer i Brasilien, bliver det uden fodboldsportens største navne.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har nemlig ikke taget hensyn til OL i sin kalender, og klubberne er ikke forpligtet til at give sine spillere fri til OL.

Det er et brud på en aftale med Den Internationale Olympiske Komité (IOC), siger formanden for Danmarks Idræts-Forbund (DIF), Niels Nygaard, der også er medlem af Den Europæiske Olympiske Komité (EOC).

- Det er frygteligt ærgerligt, og det er et brud med den aftale, der var med IOC om at holde det fri i kalenderen, så de bedste spillere kunne stille op til OL, og det kommer ikke til at ske fremover, siger Niels Nygaard til TV2 Sport.

Han påpeger, at når alle andre sportsgrene ved OL er repræsenteret ved de bedste atleter, går det ikke, at fodboldens turnering devalueres. Hvis Fifa ikke retter ind, vil fodbolden blive fjernet fra OL-programmet.

- Hvis ikke Fifa lover helt klart frem til Tokyo i 2020, at de bedste spillere er fri til at deltage ved OL, så kommer fodbold ikke med, siger Niels Nygaard.

Fodboldturneringen ved OL er for U23-spillere, men hver nation må stille med tre ældre spillere.

Danmark er blandt deltagerne, men det er endnu usikkert, hvilke spillere der får lov at deltage på holdet af deres klubber.

/ritzau/