DIF før OL: Danmark skal til tops i speedskating og curling

DIF forventer mest af de danske curlingherrer og speedskateren Elena Møller Rigas ved det kommende vinter-OL.

Rasmus Stjerne og resten af det danske herrelandshold i curling er blandt de deltagere ved vinter-OL, som DIF forventer sig mest af. Reuters/Ints Kalnins Fold sammen
Læs mere

Vinter-OL står for døren, og den danske målsætning lyder på, at de danske atleter skal levere flere topplaceringer.

Det fortæller Danmarks Idrætsforbund (DIF) i en pressemeddelelse.

Mere konkret lyder målsætningen på minimum to danske top-6-placeringer ved det forestående OL.

»Vores forventninger er to top-6-placeringer for de Team Danmark-støttede atleter,« siger Lone Hansen, der er administrerende direktør i Team Danmark.

»Her knytter de største forventninger sig til herreholdet i curling, der blev nummer to ved VM i 2016 og viste meget højt topniveau, og til speedskaterne, som også har vist internationalt niveau i 2017.«

Danmark er ikke kendt for at være en stor nation i forbindelse med vintersport, og derfor understreger DIF da også, at de individuelle målsætninger vejer tungt.

»Vi stiller med 17 velforberedte danske OL-atleter i Pyeongchang, og de individuelle målsætninger er naturligvis vidt forskellige,« siger Morten Schram Rodtwitt, der er chef de mission for det danske hold ved vinter-OL.

»De største forventninger har vi til speedskateren Elena Møller Rigas og det mandlige curlinghold.«

Elena Møller Rigas vandt en World Cup-sølvmedalje sidst i 2017.

Curlingherrerne vandt sølv ved VM i 2016. Men de kvalificerede sig ikke til VM i 2017 og kom derfor med til vinter-OL på allersidste mandat.

Det er DIF's målsætning, at både Elena Møller Rigas og Team Stjerne ender i top-6.

Der er indmarch på det olympiske stadion i Pyeongchang 9. februar, og Danmark stiller med det næststørste hold nogensinde ved et vinter-OL.

/ritzau/