Di Luca i ny rettergang

Den italienske stjernerytter risikerer fire måneders karantæne.

Efter mere end tre års efterforskning og gennemgang fra diverse undersøgelsesdommere, er Den italienske olympiske komité (CONI) omsider klar til at afsige en dom over Danilo di Luca.

Hvis det går som den offentlige anklager i Pescara for nylig anbefalede, vil Di Luca blive idømt fire måneders karantæne for sin indblanding i den såkaldte Oil for Drugs-affære, der blev indledt tilbage i 2004. Den endelige beslutning vil finde sted på et møde den 16. oktober.

Sagskomplekset mod Di Luca blev påbegyndt, da italiensk politis specialkorps NAS længe havde efterforsket idrætsmedicineren Carlo Santuccione, som var under mistanke for at have distribueret forbudte stoffer til en lang række idrætsfolk. Herunder Di Luca, der angiveligt har ført aflyttede telefonsamtaler med den dopingmistænkte doktor og bedt om råd til, hvordan man slører forbudte stoffer, så disse ikke kan detekteres i en dopingkontrol.

Det var denne undersøgelse, som fik Di Luca til at rejse hjem fra VM i Tyskland i sidste uge og meget tyder på, at årets vinder af Giro d'Italia kommer til at indlede sæsonen 2008 med en karantæne.