Di Luca fri af dopinganklage

Vinderen af dette års Giro d'Italia, Danilo Di Luca, er ikke længere under mistanke i for at have benyttet sig af doping.

Danilo Di Luca kørte stærkt under dette års Giro d'Italia. Så stærkt at Den Italienske Olympiske Komité (CONI) i slutningen af juni anklagede Di Luca, der vandt det italienske etapeløb, for at være involveret i et større dopingnetværk. Torsdag besluttede dommeren i den såkaldte "Operation Olie for Stoffer" foreløbig at lukke sagen mod Danilo Di Luca.

- Jeg har hele tiden fastholdt at sagen mod mig ville blive frafaldet, siger Di Luca, der under Giro d'Italia blev målt med meget lave hormonværdier, der kunne indikere sløring af doping.

Den såkaldte "Operation Olie for Stoffer" blev indledt i 2003 og involverer mere end 100 idrætsudøvere og læger. Før dette års Giro d'Italia gik CONI målrettet efter at teste Danilo Di Luca samt tre andre ryttere, som var under mistanke. CONI's beslutning om at lukke sagen mod Di Luca betyder dog ikke, at Giro-vinderen er ikke helt fri af krogen, da han fortsat skal møde op til høring på lørdag.

/ritzau/