»Det kan da godt være, at det var min bedste landskamp«

Læs mere
Fold sammen

Selv om han lige havde sendt sit moderland ud af VM-slutunden, var det et bredt smil, der foldede sig ud på den danske landstræner Gudmundur Gudmundssons ansigt efter Danmarks 30-25-sejr over Island i VM's 1/8-finale.

Danskerne spillede deres bedste kamp ved slutrunden og sad på opgøret fra første minut.

»Jeg vil gå ned og rose holdet om lidt. Spillerne gjorde det meget godt, og jeg er især tilfreds med første halvleg. Vi stod rigtigt godt i forsvaret og var meget kompakte. Og så scorede vi mange gode mål i angrebet,« sagde Gudmundur Gudmundsson til DR efter kampen.

På spørgsmålet om, hvorvidt kampen var den bedste i Gudmundssons tid som danske landstræner, tog den eftertænksomme islænding sig god tid, før han svarede.

»Tjo, det var en meget god landskamp. Og det kan da godt være, at det var min bedste landskamp. Men skal jeg pege på noget negativt, så er det, at vi brænder for meget.«

Nu venter Spanien i VM-kvartfinalen på onsdag, og det er en kamp, landstræneren allerede glæder sig til.

»Det bliver en meget hård kamp Spanien. De spillede fantastisk mod Tunesien i 1/8-finalen. De har et meget godt hold, men det har vi også. Vi er blevt bedre kamp for kamp, og jeg glæder mig meget til kampen på onsdag.«