Det begyndte med en sms

På vej hjem fra Horsens mobiliserede Brøndby­fans på kort tid en voldsom velkomst. De ellers så trofaste tilhængere vil have Per Bjerregaard ud og udelukker ikke flere demonstrationer.

Utilfredse Brøndbyfans tog varmt imod brøndbyspillerne efter nederlaget mod Horsens. <br>Foto: Kaare Smith Fold sammen
Læs mere

»Sidste Chance« og »bundhold« stod skrevet på de bannere, som Brøndbyfans bød de vingeskudte spillere velkommen hjem med i søndags efter det forsmædelige 4-2 nederlag i Horsens. En sms-kæde startede det hele. Under busturen fra Horsens havde fansene god tid til at tænke over tingene, og den tid brugte de på at sende smser til lidelsesfæller. Og det var ikke noget problem at finde fans, der ville være med til at give Bjerregaard, Køhlert og spillerne en varm velkomst.

Christian Kindler er glødende Brøndbyfan og skribent for fan­gruppen »Alle hader os«. Han er ikke i tvivl om, hvorfor fansene reagerede, som de gjorde.

»Vi er frustrerede. Vi vil se handling, og det var derfor, mange valgte at møde op i søndags,« siger han.

Når Christian Kindler kræver handling, mener han på spillermarkedet inden transfervinduet lukker.

»Der skal ske noget nu, ellers vil det være for sent at ændre holdet.«

N.S. som ønsker at være anonym var med til demonstrationen i søndags. Han mener, at demonstrationen var et tegn på, at fansene simpelthen har fået nok:

»Brøndby har haft 23 chancer, som de har forspildt. Jeg har hver gang troet på, at de nok skulle komme tilbage, men nederlaget mod Horsens har gjort, at jeg ikke længere er så sikker,« siger N.S., der ikke vil udelukke, at der kan komme flere demonstrationer.

»Vi har nået grænsen. Vi vil ikke længere være nikkedukker,« siger han og slår fast, at fejlindkøb og en inkompetent ledelse er årsagen til, at Brøndby er på kollisionskurs mod bunden af Superligaen. Derfor må Per Bjerregaard gå af.

4-2 nederlaget i Horsens har markeret et vendepunkt i Brøndbymiseren. Christian Kindler mener, at håbløsheden nu kommer mere til udtryk på tribunen:

»Jeg synes, at der er begyndt at komme en trodsreaktion fra publikum. Hvis spillerne ikke kan vise, hvordan der skal kæmpes på banen, så er holdningen nu, at vi skal vise det oppe fra tribunen.«

Brøndby-træner Tom Køhlert forstår fansenes reaktion.

»Jeg kan godt forstå, at der er frustrerede fans, og at de er skuffede. Det er også forståeligt, at de reagerer, som de gør. Så længe, de ikke tyer til vold, har jeg ikke noget imod det,« sagde Køhlert til Ritzau efter træningen dagen derpå.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra Per Bjerregaard i går.