Deschamps før semifinale: Tyskland har det bedste hold

Landstræner Didier Deschamps har stor respekt for Frankrigs modstander i EM-semifinalen.

»Tyskland har det bedste hold. Det er der ikke nogen tvivl om, selv om tyskerne til tider havde det svært mod Italien, som gav dem lov til at kæmpe til det sidste.« siger Didier Deschamps ifølge uefa.com. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Dalder

Det franske fodboldlandshold kommer på den hidtil hårdeste opgave under EM i torsdagens semifinale mod Tyskland.

Det spår landstræner Didier Deschamps, efter at Frankrig søndag aften bankede overraskelsen Island med 5-2 i kvartfinalen.

Nu venter de tyske verdensmestre, der banede sig vej til semifinalen med en sejr over Italien efter 1-1 og en afgørelse fra straffesparkspletten.

»Tyskland har det bedste hold. Det er der ikke nogen tvivl om, selv om tyskerne til tider havde det svært mod Italien, som gav dem lov til at kæmpe til det sidste.«

»Nu er vi blandt de fire sidste, og vi vil gøre vores bedste mod ikke bare det bedste hold i Europa, men i hele verden,« siger Didier Deschamps ifølge uefa.com.

Landstræneren er tydeligvis en anelse lettet efter den sikre sejr over Island, der allerede var bagud med 0-4 ved pausen.

»Der er mange positive ting, vi kan tage med fra denne kamp. Jeg er glad på spillernes vegne. De fortjener det her, og det gør vores fans også, efter at de har støttet os i månedsvis.«

»At vi kan give dem noget tilbage, så de kan smile og have det godt, det er jeg meget glad for,« siger Deschamps.

Den store føring ved pausen betød, at landstræneren kunne spare den dobbelte målscorer Olivier Giroud samt midtstopperen Laurent Koscielny i løbet af anden halvleg.

De to spillere var i risiko for at ryge i karantæne mod Tyskland, hvis de havde fået et gult kort mod Island.

»Vi gjorde alt, hvad der skulle til i første halvleg. Det betød, at vi kunne tage det lidt med ro, og jeg ville gerne beskytte Olivier Giroud og Laurent Koscielny.«

»De lænede sig op af en mulig karantæne, og det ville virkelig være dumt at miste en spiller i sådan en kamp,« siger han.

I den anden semifinale står Portugal over for Wales onsdag aften.