Derfor stopper Jesper Fredberg i AGF

Jesper Fredberg stopper i AGF som talentchef.
Læs mere
Fold sammen

Et halvt år var så længe, som Jesper Fredberg holdt til som talentchef i AGF.

Onsdag meddelte han og klubben, at samarbejdet stopper, og at den tidligere cheftræner, der ikke kunne redde AGF fra nedrykning til 1. division i sidste sæson, med øjeblikkelig virkning forlader klubben.

Afsavnet til fodboldbanen blev simpelthen for stor, og skrivebordsarbejdet viste sig at fylde overraskende meget, forklarer han nu over for BT.

»Ja, der var flere ting, som overraskede mig, og der var mere skrivebordsarbejde, end jeg lige havde regnet med. Det er en stor opgave, og det er en stilling, som mange vil synes er vanvittig spændende at få, og de vil give deres højre arm for, og sådan skal det også være. Jeg kom bare til en relativ enkel erkendelse af, at det ikke var det, jeg ønskede at lave på sigt. Så blev vi enige om at stoppe, mens vi har det godt alle sammen,« siger Jesper Fredberg.

»Jeg har det sådan, at jeg synes, det er en rigtig vigtig post at bestride i AGF, og derfor er det også vigtigt, at det er én, som er 100 procent committed (engageret, red.), og det ville heller ikke være fair over for klubben, hvis jeg blev. Den har gjort ekstremt meget for mig, og derfor skylder man også at være 100 procent reel, når der er noget, og det har jeg haft en god dialog med både Jacob Nielsen (direktør, red.) og Jens Andersson (sportschef, red.) om. Og vi blev enige om, at det var et godt tidspunkt at stoppe på,« tilføjer Jesper Fredberg.

Han er af ledelsen ofte blevet rost for sin ærgerrighed i arbejdet og blevet betegnet som en rigtig klubmand for AGF, for hvem han været ungdomstræner, assistenttræner, cheftræner og senest talentchef.

Men trods klubkærligheden og en større lyst til at træne har det ikke været en mulighed, at Jesper Fredberg skulle tilknyttes 1. divisionsholdet under Morten Wieghorst.

»Morten Wieghorst har sat sit hold, og dem han skal bruge, så for mig handler det nu om, at jeg skal ud og have nye oplevelser og erfaringer. Men jeg ved faktisk ikke, hvad der skal ske nu. Min kone og jeg er åbne for nye muligheder, om det er i udlandet eller herhjemme. Jeg har prøvet en masse ting og har en ekstrem stor know how, som jeg kan byde ind med og gør det, men jeg har ikke søgt noget, mens jeg har været i AGF, så jeg skal have sendt nogle følere ud og se, hvad der rører sig,« suppplerer Jesper Fredberg.

Jesper Fredberg kom til AGF i 2007, og her har han med et kort afbræk i Brøndby været siden.