Derfor stemte Agger på Cristiano Ronaldo

Daniel Agger stemte på Cristiano Ronaldo til Ballon d'Or-afstemningen
Læs mere
Fold sammen

Cristiano Ronaldo var bedst sidste år, men Lionel Messi er stadig denne generations bedste. Det mener landsholdsanfører Daniel Agger.

Da Cristiano Ronaldo i aftes råbte sit ’Jaaaaaaaah<saxo:ch value="226 128 153"/> ud over koncerthallen i den schweiziske by Zürich, skete det blandt andet med fuld opbakning fra landstræner Morten Olsen og landsholdsanfører Daniel Agger.

Begge havde portugiseren øverst på listen over Verdens bedste fodboldspiller i aftstemningen om Ballon d’Or, og de bidrog dermed til, at Real Madrid-stjernen for tredje gang i karrieren kunne løfte den gyldne bold.

Daniel Agger havde Ronaldo på førstepladsen, mens Lionel Messi var nummer to og Manuel Neuer treer på Brøndby-spillerens topliste. Han ramte dermed også den officielle rækkefølge, der netop havde den argentinske troldmand  på andenpladsen og Bayern-keeperen på trinnet under.

»Ronaldo var bedst. Så simpelt er det. Det er jo ikke raketvidenskab. Den, der var bedst, skal på toppen, og det var han,« siger Daniel Agger til BT.

Landsholdskaptajnen bestemte sig ikke for at stemme på Cristiano Ronaldo fra den ene dag til den anden. I stedet er fornemmelsen af, at portugiseren var bedst sidste år noget, der har ligget og murret igennem længere tid hos Brøndby-spilleren.

»Det er ikke noget, jeg beslutter på en dag. Det er noget, jeg har set over et helt år,« forklarer Agger.

 

Mandagens sejr til Ronaldo var den tredje i karrieren. Han er dermed blot en enkelt Ballon d’Or efter Messi.

Derfor stilles der nu spørgsmålstegn ved, hvem der er denne generations bedste spiller. Men ikke fra Daniel Aggers side. Han foretrækker fortsat argentinsk tango frem for portugisisk fado.

»Det er to fantastiske fodboldspillere. Det er der ingen tvivl om. Jeg synes Ronaldo har været bedre i år, men jeg synes Messi generelt har haft større betydning og højere niveau de sidste mange, mange år. Jeg er stor tilhænger af hans spillestil,« siger Agger.

»Men lige i år har Ronaldo været så kynisk , været på toppen hver gang, han har spillet, og scoret så mange mål, «slutter landsholdsanføreren.