Derfor sladrede Esbjerg-målmand i matchfixingsagen

Morten Madsen er landet oven på Esbjergs lettiske landsholdsmålmand Ervins Mustukovs i en VM-kamp i Stockholm. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Esbjerg Energys lettiske målmand, Ervins Mustukovs, følte ikke, at han havde noget valg, da han over flere uger var blevet kontaktet af klubbens andenmålmand, Dennis Jensen, og opfordret til at lade mål gå ind.

- Hver gang der gik mål ind hos os, tænkte jeg, om det var gået rigtigt til. Jeg vidste ikke, om han havde haft fat i flere. Om andre var med i det. Den usikkerhed kunne jeg bare ikke leve med, og derfor gik jeg til træneren (Mark Pederson, red.) og fortalte, hvad jeg vidste, siger Ervins Mustukovs til JydskeVestkysten.

Han spillede en central rolle i den aktuelle matchfixingsag i dansk ishockey, hvor tre Esbjerg-spillere er blevet dømt for at have spillet på, at Esbjerg skulle tabe kampe, som spillerne selv deltog i. Det var i den forbindelse, at man også forsøgte at få Mustukovs til at lade pucken gå i eget mål.

Den lettiske målmand slår fast, at han kun blev bedt snyde af Dennis Jensen og aldrig blev kontaktet af de to andre dømte i sagen Kirill Starkov og Tyler Mosienko.Ervins Mustukovs fortæller til JydskeVestkysten, at de spillere, han har talt med på holdet, føler, at han har gjort det rigtige. De kunne heller ikke leve med, at nogen spillede på, at der blev scoret mod Esbjerg, mens de smed sig i skuddene.

Dennis Jensen blev af DIFs matchfixingnævn idømt et års karantæne og en bøde på 12.550 kr., svarende til gevinsten på de indgåede spil.

Kirill Starkov og Tyler Mosienko spillede kun i et enkelt tilfælde og blev idømt fem spilledages karantæne samt bøder på henholdsvis 12.000 kr. og 4.000 kr.

Mustukovs, der er Metal Ligaens eneste OL-deltager, har været Esbjerg klart bedste spiller i playoffserien mod Sønderjyske.