Der Spiegel: Jaksche fik ikke 100.000 euro

Ifølge Der Spiegels sportsredaktør Lothar Gorris fik cykelrytteren Jörg Jaksche kun betaling for skadeserstatning, da han gav sit interview til bladet.

Sportsredaktør Lothar Gorris fra det tyske nyhedsmagasin Der Spiegel oplyser til Jyllands-Posten, at cykelrytteren Jörg Jaksche fik udbetalt euro "i det nedre femcifrede område" i forbindelse med interviewet i bladet om cykelsportens dopingnetværk.

- Altså ikke 250.000 eller 150.000, men langt derunder og udelukkende til dækning af omkostninger, han for eksempel måtte have af juridisk art, siger Gorris.

Onsdag fortalte præsidenten for Den Internationale Cykelunion, Pat McQuaid, til Ritzau, at han har hørt om et beløb på 100.000 euro, og at det "fjerner en vis del af objektiviteten fra historien og fra alt det, han (Jaksche, red) siger". Andre rygter har kørt beløbet helt op til en halv million euro, men det er noget sludder, siger Lothar Gorris.

- Mange medier har ønsket at interviewe Jaksche, og han kunne med sikkerhed have fået betydelige betalinger hos andre. Vi har ikke givet Jaksche et favorabelt økonomisk tilbud, og han har ikke været ud at prange om det bedste tilbud, siger sportsredaktøren til Jyllands-Posten.

/ritzau/